Gaslek in Sint Jorisstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-07-2006 Om even over half elf vanavond -vrijdag 28 juli 2006- werd door een bewoner van het pand van kunsthandel en lijstenmakerij Boselie een gaslucht waargenomen. Dat was op de stoep van St. Jorisstraat 30. De gewaarschuwde brandweer en Essent waren binnen tien minuten aanwezig. Momenteel - 22.40 uur - wordt de locatie onderzocht en het lek gedicht. Er bestaat geen gevaar voor de omgeving, aldus een brandweerman die de straat voor een gedeelte afzette.

 De in de St.Jorisstraat gearriveerde brandweer zet de omgeving af en maakt zich klaar om het lek te dichten. Ook de wagen van Essent [rechts net zichtbaar] met een technisch specialist is al gearriveerd.
 
foto's © paul kriele 28 juli 2006. 
 

Een monteur van Essent vertelde maandag 31 juli dat er een koppeling was met een pvc-buis. Deze was door een of ander chemisch middel, mogelijk lijm, aangetast, waardoor gas had kunnen ontsnappen. Vrijdag werd de gasleiding afgekoppeld en maandag 31 juli weer gerepareerd. Zomers is zo'n afkoppeling niet erg omdat er minder gasverbruik is, maar bij koud weer moeten we toch meestal dezelfde avond/dag die leiding repareren, aldus de monteur.