Graafsewijk: Mico en bingozaal afgebrand

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-03-2006 Op maandagmiddag 28 maart 2006 is rond half 3 de Mico aan de Lage Landstraat volledig afgebrand. Alle spullen kunnen als verloren worden beschouwd, aldus hoofd van dienst Camillo Schuren. De brandweer was er met twee bluswagens en een hoogwerker, die overigens niet ingezet hoefde te worden aanwezig. De politie had de omliggende straten evenals de Lage Landstraat aan een zijde afgezet.

De Mico aan de zijde Lage Landstraat die werd afgezet De ingang aan de Cederstraat met inkijk
  Mico aan de Cederstraatzijde.
foto' s © herman van boxtel, 27 maart 2006.
 

Naast de Mico lipe ook de bekende – er boven gelegen - Bingozaal roetschade op. Bij de brand vielen geen slachtoffers, maar de brandweer moest uit voorzorg van instorten even het pand verlaten. Die constructie wordt nog aan een technisch onderzoek onderworpen omdat door de hitte het casco is aangetast. Na een uur was de brandweer de brand al meester.Aan het gemompel van de toeschouwers te horen loopt het vermoeden dat er een hennepkwekerij in het pand aanwezig was.
Recent kwam de bingozaal in opspraak omdat de buurt steeds meer last ondervindt van parkeerde auto’s. Daar was een oplossing voor gevonden. De Mico is een voormalig konfektieatelier van de ENCI [C&A].

Op het einde van de brand werden er in der haast nog wat activiteiten ondernomen, zoals een inspectie van het pand en een bouwtechnisch onderzoek.