Kleine binnenbrand Rijks-Hbs Hekellaan

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-08-2011 | Gewijzigd op: 19-08-2011
Vanmorgen - vrijdag 19 augustus 2011- om  even over half tien is in de oude Rijks-Hbs* aan de Hekellaan 4, op de tweede  etage een kamer in de fik gevlogen. Bij het bed stond een apparaat dat kortsluiting maakte. Door de hitte en de vonk die oversloeg raakte het beddengoed in brand.
De bewoners wisten zelf al de voorbrand te blussen, zoals een bewoonster vertelde.  De brandweer. die met enkele wagens ter plaatste verscheen heeft de zaak verder afgedaan en de kamer uitgerookt. De politie zette de Hekellaan af en de GDD, die ook aanwezig was, hoefde niet op te treden. Een dertigtal bewoners, van wie sommigen nog in nachtkleding stond op de stoep voor de oude Hbs het nablussen gade te slaan.


De brandweer was met een motorspuitwagen en een ladderwagen aanwezig. De bewoners, een dertigtal, moest op de stoep het nablussen en uitroken afwachten.
Aan de voorzijde van de Rijks-Hbs, op de tweede etage was een slaapkamee in brand gevlogen. Man in pyama: Sommigen van de bewoners waren nog in hun slaap gewekt.
foto's © paul kriele, 19 augustus 2011.

* De Rijks-Hbs dateert van 1905 en heeft een gevarieerde pluimage van bewoners, van wie sommegen artistiek of kunstzinnig.
De brand ontstond achter het kleine raam aan de voorzijde.