De Knotwilgvan BTC De Pettelaer vannacht volledig uitgebrand

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-08-2011 | Gewijzigd op: 19-09-2011
-Situatie zondagmiddag 28 augustus 2011.
Dit is wat overbleef van het paviljoen van BTC De Pettelaer na een brand vannacht van 27 op 28 augustus 2011. foto's © bart meesters, 28 augustus 2011/16.30 uur

-Politiebericht van zondagmiddag 28 augustus 2011:
Omdat de politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting is een beveiligingsbedrijf ingehuurd om het terrein te bewaken. Maandag 29 augustus 2011 volgt een uitgebreid technisch onderzoek.
-Aanvullend bericht van het bestuur van De Pettelaer op zondag 28 augustus 2011 rond het middaguur:
'Door de brand is het ennispark voorlopig gesloten. Er zullen dan ook geen activiteiten plaatsvinden.
Vervolg info via www.depettelaer.nl '
De finales van het toernooi Barrique zijn verplaatst naar T.V.Oosterplas.

-Bericht Zondagmorgen 28 augustus 2011/ 10.00uur
Vannacht om half 4 is 'De Knotwilg' van tennisclub B.T.C. De Pettelaer volledig uitgebrand.  De brand woedde zelfs zo hevig dat de brandweer al na een half uur de brand liet doorsmeulen.
De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Oud-voorzitter Jan Eric de Wildt stond er vanmorgen nog verslagen bij, maar kon daarover nog niets zinnigs zeggen.
Of het vandalisme is of dat vanuit de keuken de brand is ontstaan, is niet duidelijk. Dat laatste lijkt onwaarschijnlijk omdat de keukenmuren na de brand nog redelijk overeind stonden.
s
Het Clubhuis 'De Knotwilg' staat nog deels overeind.

foto's © roland brouwer, 28 augustus 2011/ 04.00 uur
De brandweer arriveert met motorspuitwagens, bluswagens en een hoogwerker aan de zijde van het clubhuis aan de Limietlaan.

Hierboven: De brand  werd vanmorgen vroeg  voornamelijk aan de terraszijde en aan de zijde van debanen 4 /tm 8 bestreden.
foto's © roland brouwer, 28 augustus 2011.
-------------------------------------------------------------------
De brandweer was met diverse wagens waaronder, een hoogwerker aanwezig.
Het terrein is afgezet. Vandaag -zondag 28 augustus 2011- zou de finale plaatsvinden van het Barrique tennistoernooi waaraan circa 100 tennisliefhebbers deelnamen. Dat gaat zich mogelijk verder afspelen op de tennisbanen van collega-tennisverenigingen,  aldus Ankie de Laat die het toernooi organiseerde. Maaspoort, de Hambaken of de Schutskamp zijn in beeld.
Erger dan de brand is ook nog dat het archief van de club verloren is gegaan met de prijzenkast, documenten en dat de prijzen van het Barrique-toernooi ook in de vuurzee zijn vernietigd

De zijde van B.T.C. De Pettelaer bij het terras.  Maar 'De Blokhut' is grotendeels vernield.
foto© paul kriele, 28 augsutsu 2011/09,30 uur
Politie en brandweer spreken de zaak door .Spoedig daarna gaat een grijper al bouwresten verwijderen.

 

Foto links onder: Oud-voorzitter Jan Eric de Wildt staat zondagmorgen 28 augustus 2011 versteld bij de restanten van het clubhuis te kijken. Een alternatief is er niet,' zegt  De Wildt. 'Misschien bij de aangrenzende The Dukes, want de grond waarop hun clubhuis staat is ook van ons.'  foto's © paul kriele, 28 augustus 2011.
-------------------------------------

BTC De Pettelaer zou gaan verhuizen naar de Coornhertstraat ivm de bouw van de parkeergarage op het Vonk- en Vlamterrein. De start van dat traject staat voor eind 2012 gepland.Terug naar boven