Brand Empel bij autobedrijf in Uilenwaard/ 23.15 uur

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-10-2007 Bij de hevige brand in autobedrijf Van Grunsven, op het bedrijfspark Uilenwaard in Empel, heeft de brandweer een overdosis water op de vuurhaard gespoten, de A2 moest worden afgesloten en aan de Maaspoortbewoners werd het verzoek gedaan ramen te sluiten.  
De Bossche brandweer, die assistentie krijgt van 5 korpsen uit Vught, Landerd, Rosmalen, Vlijmen en Oss spuit dinsdagavond 23.15-23.50 uur een overdosis water op de 3 bedrijfspanden aan de Uilenwaard in Empel, waarvan een autobedrijf.
Hoewel de brand, die rond half tien ontstond door werkzaamheden in het autobedrijf,  onder controle is, gaat nu de A2 dicht vanwege de rook die door het spuiten ontstaat. Ook bewoners van Maaspoort krijgen het verzoek hun ramen te sluiten voor de rook, die niet gevaarlijk is, aldus woordvoerder Manon Jansen. De brandweer is met 2 hoogwerkers, 4 tankwagens en 2 grootwaterbrandspuiten op het bedrijfspark aanwezig.  

In alle hevigheid slaan de vlammen uit het autobedrijf Van Grunsvan . Zoals gebruikelijk was Bart Meesters er weer als eerste bij. Impressie van de brand, zoals -rechts- de brandhaard in de garage van Autobedrijf Van Grunsven aan de Uilenwaard.

foto's © bart meesters, 2 oktober 2007.

 
Het bedrijfspark in Empel aan de A2 met de vestiging van autobedrijf Van Grunsven aan de Uilenwaard die totaal werd verwoest. 

foto's © anjo, 3 oktober 2007.    
 

23.00 uur: Politie overweegt afzetting A2:   Bij de brand die vanavond rond half tien uitbrak aan de Uilenwaard 28 is de eigenaar van het bedrijf gewond geraakt. De politie overweegt door de uitslaande ‘zeer grote’ brand bij Van Grunsven Autobedrijf de er langs lopende A2 voor het verkeer af te zetten. Van ontploffingen heeft de buurt na 22.45 uur niets meer gehoord.© paul kriele
22.45 uur: Zeer grote brand Empel: Ook de brandweerkorpsen van Oss, Vlijmen, Vught en Boxtel zijn ivm materieel zoals assistent brandspuitwagens, hoogwerker en meetploegen [ivm giftige stoffen] in staat van alarm gebracht en eventueel opgeroepen. Volgens ooggetuigen zijn er ambulances naar de plaats des onheils gedirigeerd. De politiewoordvoerder gaat eerst het overleg in en kan pas rond half 12 mededelingen doen.... -/© paul kriele
22.30 uur: Grote uitslaande brand Empel: Momenteel -dinsdag 2 oktober 2007/22.30 uur woedt een grote uitslaande brand aan de Uilenwaard in Empel. Dat is ter hoogte van de Saren op het bedrijfspark dat aan de oostelijke kant van de A2 ligt. De politie kan nog geen verdere mededelingen doen. Maar er zijn door buurtbewoners wel ontploffingen gehoord. 
Terug naar boven