Brand op etage Burghouts herenmode Vughterstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-12-2011 | Gewijzigd op: 17-07-2012
Bericht Nieuwe pui voor Burghouts herenmode  op Vughterstraat 9 dd. 17 juli 2012. 
Het architectenbureau Kuin & Kuin heeft voor Burghouts Herenmode op Vughterstraat 9, dat na een brand in december vorig jaar flinke rookschade opliep, een nieuwe pui gekregen. Daarin verbinden zich -naar oude stijl van voor de Tweede Wereldoorlog, de traditionele rode steentjes in de gevel en op de begane grond de winkeldeur in het midden van de twee winkelramen.Naar ontwerp van het architectenbureau Kuin & Kuin heeft Burghouts Herenmode op Vughterstraat 9, na een brand in december vorig jaar en na enkele weken verbouwing, een nieuwe pui gekregen met de traditionele rode steentjes in de gevel en op de begane grond de winkeldeur in het midden van de twee winkelramen.

foto © paul kriele, 17 juli 2012.

 


Bericht Brand bij Burghouts herenmode dd. 17 december 2011.
Zaterdagmorgen 17 december 2011- om kwart voor tien werd de Bossche brandweer gealarmeerd voor een brand op de etage van de herenmodezaak Burghouts op Vughterstraat 11. Daar was door een kortsluiting tussen in het plafond van de 1e etage brand ontstaan. De twee bewoners konden zich, dankzij door de rookmelders gealarmeerd te zijn tijdig het pand verlaten.

Het middelste, donkere pand van Burghouts herenmode, waar de brand zaterdagmorgen 17 december 2011om kwart voor tien ontstond. Vughterstraat 11: In het plafond van de eerste etage was kortsluiting ontstaan.
foto's © paul kriele, 17 december 2011.

De schade is aanzienlijk. Er was so wie so een flinke rookontwikkeling, maar door het blussen heeft de zaak van Burghouts grote waterschade opgelopen. Afgezien nog van een inkomstenderving in de kerstverkoop.
Direct na de brand is Dolmans calamiteiten begonnen met opruimwerkzaamheden. De zaak in de Vughterstraat is voorlopig gesloten, maar aan de overkant op nr. 2 en in de Helftheuvelpassage heeft Burghouts ook nog zaken.

Een maand geleden was er in diezelfde Vughterstraat 126 een uitslaande brand ook op een bovenetage, maar dan van een lampenwinkel.

Terug naar boven