Autobrand op binnenplaats Westwal

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-07-2012 | Gewijzigd op: 01-08-2012
Vanmorgen,  25 juli 2012, brak om 09.10 uur brand uit op een met auto's gevulde binnenplaats tussen Westwal 28 en 30.
Door de enorme zwarte [autobanden] rookwolken en de uitslaande vlammen, die door het met een hek afgesloten parkeerterreintje sloegen, leek het op een grote brand. De alarmcentrale riep korpsen uit Den Bosch en  Rosmalen om hulp, maar zoveel inzet blek niet nodig. Er is slechts één auto uitgebrand en enkele andere daar gestalde wagens liepen schade op. De aanpalende percelen, een flatcomplex op 28 en een woning annex kantoorpandje op 30, mankeerden niets op een geblakerde zijmuur na.Autobrand op parkeerplaats tussen twee woningen op Westwal 28 - 30. Zwarte rookwolken hingen rond half tien even dreigend boven de stad
.

foto's © paul kriele, 25 juli 2012.

De politie sluit brandstichting niet uit. Vanmiddag was er een man van de verzekering de zaak aan het inspecteren, maar kon nog niet zeggen wat de oorzaak van het brandje is geweest.

Brandje komt niet onverwacht
Een van de buren die we hierover aanspraken liet merken dat er achter dit incident wel meer zit.  Dat bevestigt alleen al de hennepkwekerij die er een paar jaar geleden werd ontdekt en de problemen met de vergunning voor het als prostitie bekend staand pand op Westwal 21 b, waar die vergunning al jaren van toepassing was voor de benedenetage maar niet voor de verdieping. Hoezo ...? De informant koppelt het een duidelijk met het ander.