Branden 2002

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-12-2002 | Gewijzigd op: 03-11-2008

In het afgelopen jaar werd door brand voor enkele tientallen miljoenen euro’ s schade aangericht. Hoewel er een paar fikse branden woedden, viel de omvang van de branden en het aantal slachtoffers mee.
Op 15 februari werd het clubgebouw van de handboogvereniging prins Bernhard nabij het fort Orthen vernield, schade €100.000
Op 23 maart gingen ‘s nachts twee historische panden op het Hinthamereind 17 en 19 verloren. Zwervers zouden zich bij een vuur hebben verwarmd. Schade van deze meest omvangrijke brand: een paar miljoen euro’s. 
Op de dag van 13 mei klonken er zeven brandalarmen, waaronder voor een brand in gymzaal De Schakel aan de Dageraadseweg. Terwijl die afbrandde kwamen er nog een zestal [loos-] alarmen bij de brandweer binnen, o.a. voor een pand in de Schildersstraat.
Woensdagnacht 5 september raakte een benedenwoning van een flatcomplex aan de Marconistraat** in brand en zette alle etages in rook. Hoewel enkele bewoners voor ademhalingsproblemen in het ziekenhuis werden behandeld, bleven de gevolgen beperkt. Het flatgebouw moest wel ingrijpend worden gereinigd. Schade een paar ton./ © paul kriele, 31 december 2002.  

** Deze brand zou nog een staartje krijgen door de inbreng van drugsverslaafden bij dit incident. Ten eerste moest de flat noodzakelijkerwijze geheel opgeknapt worden. Op zondagavond 23 november 2003 overleed de straatkrantverkoper en bewoner van het pand Theo Fridt.