Brandje op woonetage van winkel Vughterstraat 92

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-08-2013 | Gewijzigd op: 14-08-2013
Boven de winkel van Malalel op Vughtertsraat 92 voorheen de winkel van Henk de Klerk en ook de  voormalige woning van wijlen Henk en Joke de Klerk, ontstond zondagmorgen 11 augustus 2013, rond 06.15 uur een binnenbrandje. Na  werkzaamheden in de keuken met lijnolie, waarna de doeken in een plasticzak waren gestopt  is doorverstikking brand ontstaan, zo veronderstelt tenminste buurvrouw Joke de Klerk die wakker werd van de klap van het ruiten inslaan. Zij schrok van de commotie er om heen, zoals de hevige rook en het spuitwerk van de brandweerlieden. 

De brandweer heeft, na het inslaan van een ruit, het brandje snel kunnen blussen, zegt zij. Er is nauwelijks waterschade in de winkel van Malalel [Ton Hond] ontstaan, maar de etages kregen wel met veel rookschade te maken. Ook de buurt werd door de sirenes van brandweer, politie ene GGD gewekt en zag die ook rook  boven de straat hangen.

Achteraf blijkt uit onz einformatie, dat de brandweer de oorzaak van  de brand heeft vastgesteld en dat het schadebedrijf Salvage daarop haar rapport heeft gemaakt.  
Vughterstraat 92 [pand met dakkapel],  de winkel van Malalel. Op de eerste woonetage ontstond zondagmorgen 11 augustus/ 6.15 uur in de keuken een brandje na werkzaamheden op de vloer met ijnolie.

foto © paul kriele, 13 augustus 2013.