Eerbetoon in Uilenburg aan overleden Jan van Kollenburg

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-04-2022 | Gewijzigd op: 30-04-2022
Vrijdag 29 april 2022: Groots afscheid van kroegbaas Jan van Kollenburg

Rond 13.15 uur vrijdag 29 april 2022 passeerde de rouwstoet met Jan van Kollenburg die vrijdagmorgen 12 april 2022 in zijn slaap is overleden. In de Uilenburg, Langs de route Korenbrugstraat en Kruisstraat, café bar Le Duc en Stadsbrouwerij ’t Kolleke zijn gevestigd, stonden een paar honderd mensen in een erehaag opgesteld. In een korte toespraak van mede- directeur van het Vughtse Uitvaartcentrum Bijnen richtte deze zich naar de Bosschenaren. In deze geweldige stad hebben Jan en Mieke van Kollenburg Tillemans hun tweede huiskamer met hun bar Le Duc. Hier voelen we ons samen één. Daar kon deze hard werkende ondernemer zijn inspiratie kwijt. Voor allen zal Le Duc een andere vorm krijgen. Waar Jans levenswerk altijd zal blijven. Ik kan niet anders zeggen: ’Jan bedankt voor wie je was. Rust in vrede.’ Zo besloot Bijnen met de muziek die Jan en Mieke elke avond bij sluitingstijd liet horen: Honey van Bobby Goldsboro.
De lijkwagen met jan van Kollenburg passeert café bar Le Duc in de Korenbrugstraat. Langs de route door de Uilenburg staan een paar honderd mensen in een erehaag uit eerbetoon aan Jan . foto © paul kriele, 29 april 2022.

Bericht van 23 april 2022: Jan van Kollenburg sr. vrijdagmorgen 22 april 2022 op 73-jarige leeftijd overleden
 
Jan van Kollenburg * Den Bosch, 22 november 1948 + 22 april 2022.
foto's © paul kriele, 1 augustus 2015. 
...................................


Jan van Kollenburg sr. is vrijdagmorgen 12 april 2022 vroeg in zijn slaap overleden. Jan kwakkelde al wat met zijn gezondheid.

Van Kollenburg [*1948] nam op 3 oktober 1975 Bar le Duc in de Korenbrugstraat 7 over. Kort erop begon hij automatiek ’t Kolleke dat hij in 1979 in winkelcentrum de Helftheuvel opende. De populaire snackbar intussen lunchroom, indertijd onder beheer van Jans echtgenote Mieke van Kollenburg-Tillemans.
De Kollenburgers, Jan senior en zoon Jan[*1979] zijn op 20 augustus 2007 ook de initiatiefnemers van Stadsbrouwerij en informatiewinkel ’t Kolleke achter de zaak in de Kruisstraat. De Stadsbrouwerij werd op 9-9-1999 om 9.09 uur door burgemewester Ton Rombouts geopend. De zaak brouwt uiteenlopende soorten bier, zoals het Jheronimus bier uit 2016, het jaar van de grote Jeroen Boschtentoonstelling in Het Noordbrabants Museum. Ook bekend zijn en ‘Kolleke Ome Jan’ en ‘Kolleke Rosé’ en ‘Kolleke Triple-bier’. Op de site van Bar le Duc en bistro la Duchesse Speciaalbierkaart BLD (cafebarleduc.nl) staat een uitgebreide kaart van diverse biersoorten. In het pand op Kruisstraat 28A zat tot die tijd de kapsalon van Lout van de Besselaar.
In de trend van bar naar restaurant exploiteren De Kollenburgers op vrijdag en zaterdag al jaren op de eerste etage bistro La Duchesse. Intussen dient zich in deze horecadynastie al een derde generatie ‘Kleine Jan’ [*2009] van Jan jr. en echtgenote Kim aan. Jan sr. ging er trots op dat hij in1948, het jaar dat BVV landskampioen werd en Gerrit Schulte wereldkampioen achtervolging.
Jan van Kollenburg ontving de koninklijke onderscheiding van Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Afscheid Jan van Kollenburg
Vrijdag 29 april 2022 zal van Jan van Kollenburg afscheid worden genomen met een laatste rit door de Uilenburg. Vertrek bij de Mariënburg en dan via Bar Le Duc en de Brouwerij 't Kolleke in de Kruisstraat. Daar zou de familie graag een ere haag willen zien uit eerbetoon aan deze geliefde kloegbaas. 
Het afscheid van Jan van Kollenburg vindt aansluitend in besloten kring plaats.

Terug naar boven