1e Robotwinkel aan Onderwijsboulevard geopend

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-11-2008 | Gewijzigd op: 22-01-2013
Op de Onderwijsboulevard ging maandag 4 november 2008 een Robopos-winkel open. Dat is een zelfbedieningszaak met artikelen in de software [o.a.mobieltje, laptops], cardridges, dvd's, food, zepen en eenvoudige cosmetica en onder meer speelgoed.

De winkel aan het begin van de Onderwijsboulevard, dichtbij de doelgroep studenten.
Hierboven, op de foto links, bij de betaalmodule bedrijfssleider Vincent Schildwacht en rechts de vitrine, ofwel de robot die de artikelen na betaling uitkiest en aflevert.

foto's © paul kriele, 4 november 2008.

De zaak is opgezet door Robospos in Waalwijk  voor wie het Waalwijkse  Newton Technisch bureau het systeem ontwikkelde.  Door de drukte op de markt op dit gebied [Robopharma/ofwel de pharmacie gebruikt ook al dit systeem] liep de levering een vertraging op ivm aanpassing aan de nieuwste snufjes.
De plannen voor deze Robopos, die nog uniek is voor Nederland, dateren al van 2006 maar door [procedures [bestemmingsplannen] en de genoemde technische ontwikkelingen werd  de opening uitgesteld,  aldus bedrijfsleider Vincent Schildwacht .

De 24 jaar jonge in Breda woonachtige, maar in Made geboren Schildwacht legt uit hoe 'het'  werkt. Bij binnenkomst zit  de betaalautomaat met keuzemogelijkheden, een zgn betaalmodule. Na een keuze gemaakt te hebben en na elektronische betaling zoekt  een robot in een langgerekte vitrine, waarin de artikelen gepresenteeerd in vakken liggen, het bewuste artikel. Via een lade komt het tevoorschijn.
Hoewel, of juist doordat  Schildwacht economie [Erasmusuniversiteit] studeerde bevalt hem door de marketingervaring die hij hier opdoet, de keuze als bedrijfsleider best. 'Den Bosch,' zo zegt ie, 'werd gekozen omdat de Robopos in de buurt zit van de doelgroep, de studenten. En voor mij betekent dit een uitdaging om het idee tot een succes te maken. Bij het beheer let je optimaal op de vraag, zodat het assortiment steeds kan worden aangepast.' 
De Bossche vestiging, die na een gewenning 10.000 artikelen kan omvatten, is een pilotstore, die als demonstratie dient voor andere detaillisten.
Vol -geautomatiseerde - 24 uurs- winkel opent voorjaar 2008   8 augustus 2007.
Komend voorjaar 2008 gaat hogstwaarschijnlijk de winkel open waar geen winkelpersonel aan te pas komt. De zaak Robopos betekent Robotic Point of Sale. De zaak verkoopt allerlei spullen die in een soort kluisje achter glas zitten. Daar zijn bij: boeken, eetwaren, films, muziek elektronika, huis & tuin, speelgoed, huidverzorging, sport -& vrije tijd. Je selecteert je aankoop en trekt als is het een kroket dat wat je betaalde uit het loket. Doordat de zaak geen personeel heeft mag ze 24 uur per dag open zijn.
Al in maart 2006 werd de nieuwe robotzaak aangekondigd, maar er waren wat organisatorische problemen en zaken rond de vergunning, die de opening hebben vertraagd, aldus Mark van den Haak, projectleider van de Bossche zaak.

De winkelrij aan de Onderwijsboulevard naast de Leonardo da Vincistraat.
Daar opent en volledig geautomatiseerde winkel, die 24 uur per dag open is. Ook op koopzondagen 11-18.00 uur.

foto's © paul kriele, 4 november 2008.
 
Het concern, dat zijn zetel heeft in Waalwijk, is nog op zoek naar medewerkers... zie ook www.robopos.com
'Robotwinkel' krijgt ontheffing den bosch, 30 maart 2006.

Op de Onderwijsboulevard komt een robotwinkel. Dat woord staat meer voor de bediening dan voor het assortiment. Dat laatste gaat van verkoop via loketten van elektronica, boeken en muziek tot kant-en klare maaltijden. Vanwege de robotopzet [personeelloos] krijgt dit initiatief [Van de Vaart Waalwijk] ontheffing van de winkelsluitingstijden en is dag en nacht open. Een woordvoerder wilde nog niets kwijt over het exacte assortiment en de aanvang van de winkel, die in het complex Carrefour komt, verstrekken.Terug naar boven