40 jr Kapper Hoepelman [met opleidingsinstituut]

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-11-2008 | Gewijzigd op: 23-01-2009
Open dag
Op zaterdag 24 januari 2009 houdt de Hoepelman Studio aan de Onderwijsboulevard open dag.
Behalve rondleidingen zijn er ook demonstraties te zien.

Historie
Sedert ruim een maand heeft Rolf Hoepelman met steun en advies van vader Nico, op de Onderwijsboulevard 196-198 samen met het Koning Willem 1-College een opleidingsinstituut opgezet de Hoepelman Kappers Akademie. De opleiding, waarin ook aandacht besteed wordt aan sociale en communicatieve vaardigheden, bestaat uit een tweedaagse training en de zekerheid van een een driedaagse stageplaats binnen het bedrijf.
De opleiding aan de Hoepelman Kappers Akademie, die twee jaar duurt, kost € 2500 per jaar. Jaarlijks kunnen er maar 24 kandidaten worden aangenomen zodat sterk op de motivatie gelet wordt.


Hierboven indruk van het perceel aan de Onderwijsboulevard en de praktische kappersopleiding op de begane grond.
foto's © paul kriele, 4 november 2008.

----------------------
De behoefte aan een eigen Kappersakademie ontstond door de groei van de onderneming en de wens personeel in eigen beheer op te kunnen leiden. Naast de 130 werkkrachten die in dienst zijn, vinden er regelmatig wisselingen plaats en is er jaarlijks een aanwas nodig van 30 jongelui

Het riante kantoorpand aan de Onderwijsboulevard omvat de praktische opleiding op de begane grond en de opleidings-en theorielokalen op de eerste verdieping. Daar zijn de directiekamer met Patric Janssen, P&O olv Remco van Rossum en de afdeling communicatie en ICT olv  Rolf Hoepelman gesitueerd.
De vaktechnische dienst en opleidingen staan onder verantwoordelijkheid van Edwin Raaijmakers en Pascal van Lith.
Behalve de opleiding binnen het Koning Willem 1-College kent de stad, naast Hoepelman, ook Instituut Thomas met een kappersopleiding.

Nico Hoepelman, van oorsprong een Tiburger, zette in 1969 de eerste kapsalon op in de Beresteijnstraat. Momenteel omvat het concern dertien vestigingen, waarvan sommige in eigendom van Hoepelman en andere van de bedrijfsleider, al of niet op franchisebasis. Na de generatie van Nico zetten Rolf en Marco de zaak van de stichter voort.

Nico Hoepelman die net de 60 is gepasseerd werd vorig jaar Koninklijk Onderscheiden vanwege zijn ondernemersschap en het 40-jarig bestaan van de zaak.


Terug naar boven