VeemarktkadeLaatste artikelen binnen de categorie Veemarktkade:

Symposium rond '200 jaar DeGruyter'/ dd. 21062018 aangevuld met foto's

Symposium rond '200 jaar DeGruyter'/ dd. 21062018 aangevuld met foto's

Gepubliceerd op: 21-06-2018 | Gewijzigd op: 21-06-2018
Bij gelegenheid van 200 jaar Gruyter organiseerde de BIM samen met Vastgoed Ontwikkelaar Boelens De Gruyter een symposium in de De Gruyterfabriek op de Veemarktkade
Lees meer
Aanlegsteiger bij oude energiehuisjes van De Gruyterfabriek geopend

Aanlegsteiger bij oude energiehuisjes van De Gruyterfabriek geopend

Gepubliceerd op: 26-05-2018 | Gewijzigd op: 26-05-2018
Vrijdagmiddag 25 mei 2018 werd in de oude Industriehaven op de kade achter de De Gruyterfabriek officieel de aanlegsteiger onthuld.
Lees meer
Opening Brasserie in de DEGRUYTERFABRIEKEN

Opening Brasserie in de DEGRUYTERFABRIEKEN

Gepubliceerd op: 24-03-2011 | Gewijzigd op: 11-10-2011
Gisteren 22 maart 2011heeft Clemens Bolhaar, directeur van de DE GRUYTER Fabriek [verzamelgebouw van -startende - ondernemers] officieus de Brasserie in het fabrieksgebouw B aan de Veemarktkade geopend. Dat gebeurde met een ontvangst van leveranciers, gebruikers, ofwel de ondernemers die in de fabriek zijn gevestigd en hun gasten. Pas najaar 2011 wordt het hele complex, dat binnen twee jaar met steun van het Europees fonds en gemeente -en provinciegelden geheel is gerenoveerd en gerestyled, officieel geopend.
Lees meer
Eerste fase renovatie De Gruyterfabriek klaar

Eerste fase renovatie De Gruyterfabriek klaar

Gepubliceerd op: 24-08-2010 | Gewijzigd op: 26-08-2010
De DeGruyterfabrieken komen weer als nieuw - van achter de steigers - te voorschijn. Het eerste traject van een 16 miljoen kostende renovatie en aanpassingsprogramma van het complex aan de Veemarktkade, is bijna klaar. Dat traject beslaat de buitenkant van de fabrieken en kantoren, ofwel het opknappen en terugbrengen in de stijl van de jaren 30.
Lees meer
De Gruyter blad+gebouw Veemarktkade– terug

De Gruyter blad+gebouw Veemarktkade– terug

Gepubliceerd op: 06-11-2008 | Gewijzigd op: 27-03-2009
De Gruyter is weer in beeld. Dat komt dankzij de herleving van het Hamidocomplex en de oude fabriek van 1939 aan de Veemarktkade. Na een ingrijpende opknapbeurt keert die fabriek als modern verzamelgebouw en als huisvester voor culturele instellingen terug. Het gebouw stond in september 1982 te koop/huur. De Brabantse Investerings Maatschappij[BIM] werd in 1986 de nieuwe eigenaar. Die verhuurt compartimenten aan tientallen -vaak jonge - ondernemers. Het Stedelijk Museum is ook kandidaat . ‘De De Gruyter Fabriek is in afwachting van nieuwe gebruikers,’ schrijft directeur Clemens Bolhaar van de BIM Vastgoed in een eigen glamour, nou ja glamourblad, dat door Studio Kluif uitgegeven en deels gevuld wordt, onder het motto De Gruyterfabriek werkt weer. Een van de gasten in de eerst editie van het 3-4 keer per jaar uit te geven blad is oud-De Gruyter reclameman en ontwerper Cor Versteeg. Bij de inspanning de fabriek te revitaliseren geniet de BIM veel support van de gemeente, die er, zowel uit economische overwegingen [arbeidsplaatsen] als om de cultuurvisie, graag wat miljoenen voor wil neertellen. Bolhaar rekent overigens ook op miljoenen van de Provincie en het Europees fionds. Maar dan moet er –naast interne technische vernieuwingen en ruimte-indelingen- nog heel wat gebeuren, zoals infrastructurele ingrepen rondom, die de bereikbaar ten goede komen. Ook een bewegwijzering naar dit uit beeld gelegen object is noodzakelijk. De neonletters DE GRUYTER zijn als eerste teruggekeerd.
Lees meer
Oude De Gruyterfabriek Veemarkt in ere hersteld

Oude De Gruyterfabriek Veemarkt in ere hersteld

Gepubliceerd op: 22-10-2007 | Gewijzigd op: 11-02-2013
. De Bossche Industrie Maatschappij, kortweg BIM, gaat het bedrijfscomplex 'Hamido' aan de Veemarktkade de oude naam teruggeven van “De Gruyter Fabriek”.
Lees meer