Aanlegsteiger bij oude energiehuisjes van De Gruyterfabriek geopend

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-05-2018 | Gewijzigd op: 26-05-2018
Vrijdagmiddag 25 mei 2018 werd in de oude Industriehaven op de kade achter de De Gruyterfabriek officieel door wethouder Huib van Olden  de aanlegsteiger in gebruik genomen.  Een moment waarop de fabriek ook weer vanaf het water bereikbaar is.

Oude Indiustriehaven
De aanlegsteiger in de oude  Industriehaven langs  de Oude Engelenseweg 
achter de De Gruyterfabriek, kort na de officiële opening
. Middenin wethouder
Huib van Olden in zwart  colbert. Rechts vooraan Jan van der Meer [l.] en Maurice Horsten
.

foto ©  25 mei 2018.

De ceremonie gebeurde door wethouder Van Olden samen met de plv. vooriztter van 'De Kring' Jan van der Meer en Maurice Horsten directeur van de BIM. De steiger is ontworpen door Martien van Osch van OSLO.
De aanlegsteiger bevindt zich ter hoogte van de twee kadehuisjes: de ene een Gashuisje en de ander een Volthuisje [zie bericht hieronder].
De steiger maakt het mogelijk de rondleidingen door 'De Kring' ook via de steiger in de De Gruyterfabriek te vervolmaken.

Oude situatie op plek waar
in 2018
de aanlegsteiger moet komen


foto © paul kriele,14 december 2016.
........................................................


Artikel van 14 december  2016  Opening van twee oude -opgeknapte- kadehuisjes achter de De Gruyterfabriek.
Woensdagmiddag 14 december 2016 werd op de kade achter de De Gruyterfabriek officieel twee oude, gerestaureerde kadehuisjes geopend: een volthuisje voor een publieksfunctie en een gashuisje als clublokaal /huiskamer voor de ondernemers binnen het BIM- complex.
Door het overhalen van een ouderwetse grote schakelaar [handle] werd door Maurice Horsten, directeur van de BIM, oud provincie-ambtenaar Ted Berenschot en Lauri de Gruijter, een telg van het gelijknamige levensmiddelenbedrijf, het licht in de huisjes aan gedaan.

vlnr Ted Berenschot, Lauri de Gruijter en Maurice Horsten haalden de handle over waarmee
het licht aan ging en de kadehuisjes werden geopend
.

foto © paul kriele,14 december 2016.


Die renovatie is met medewerking van Adriaan van Mierlo en John Verdaasdonk van de Conceptfactory uitgewerkt.
Ted Berenschot, voormalig programmamanager Ruimtelijke Kwaliteit bij de provincie hield een toespraak over het provinciaal project ‘Mijn mooi Brabant’.dat door de provincie geëntameerd en gefinancierd wordt In die aanpak verlegt de provincie het oor naar de initiatiefnemers en brengt hen samen in een project.
Berenschot: De provincie wil bij het streven naar meer ruimtelijke kwaliteit ook het onderwijs gaan betrekken en met name de technische opleidingen en de universiteiten.
Berenschot noemde een van de thema’s van ‘Mijn mooi Brabant’ de vergeten kanalen. Maar nu dus ook deze vergeten energiehuisjes van De Gruyter.
‘In de haven keer je het zicht naar het water. In dit project worden verbanden gelegd tussen de Kring Vrienden, de De Gruyterfabriek en de ‘wereld er om heen, zoals Heineken, ‘sprak Berenschot zinspelend op de beoogde rondvaarten. De stad heeft potentie bij het ontwikkelen en renoveren van dit soort Erfgoed.‘

Links het Volthuisje dat een publieksfunctie krijgt en rechts het volthuisje dat bestemd wordt  als
clublokaal/ huiskamer voor de mensen van de BIM.

foto's © paul kriele, 14 december 2016.

Hierna haalden de drie heren,Maurcie Horsten, Ted Berenschot en Lauri de Gruijter de handle van de elektriciteitsvoorziening over, waarmee het gas-en volthuisje werd geopend.


Terug naar boven