Eerste fase renovatie De Gruyterfabriek klaar

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-08-2010 | Gewijzigd op: 26-08-2010
De DeGruyterfabrieken en kantoren aan de Veemarktkade. Het eerste traject van een € 16 miljoen kosten renovatie en aanpassingsprogramm, het aan de buitenkant opknappen en terugbrengen in de stijl van de jaren 30 is bijna klaar.

foto's © paul kriele, 24 augustus 2010.

In de afgelopen maanden werden de gevels van de fabrieken en kantoren van De Gruyter aan de Veemarktkade schoongemaakt, resten uit de jaren 70/80, die er aantoegevoegd waren, werden verwijderd en nieuwe voegen en kozijnen aangebracht. Een verfbeurt doet de rest.
In de nieuwe fasen komen de interieurs en de techniek [logistiek en installaties] aan de beurt. 

Het ontwerp bvan dit renovatie- en inrichtingsproject  is van architect Jeroen van de Ven van het Architectenbureau Tarra. De uitvoering ligt in handen van Hurks Van der Linden.
Het driedelig complex [kantoor uit de jaren 50, fabrieken en magazijnen uit de jaren 30] krijgt ook een nieuwe representatieve entree en een loopbrug*, die beide delen met elkaar verbindt. Daartussen is ook een grand café met expositiezaal voorzien. Het renovatieporject dat € 16 miljoen kost, wordt gestuend met Europese subsidies en bijdragen van province en gemeente Den Bosch. In 2013 moet het zijn afgerond. 

*De loopbrug met een gewicht van 800 ton, werd donderdag 26 augustus 2010 geplaatst.

In het complex, dat eerder Bedrijvencentrum Brabant heette, zijn meer dan 120, merendeels kleinere en vaak startende, ondernemingen gevestigd.