Erasmusfestival 2008Laatste artikelen binnen de categorie Erasmusfestival 2008:

Erasmusfestival: kinderkookboek uit toverkist

Erasmusfestival: kinderkookboek uit toverkist

Gepubliceerd op: 10-11-2008 | Gewijzigd op: 10-11-2008
Vanmiddag werd in het restaurant van het Koning Willem 1-College een kinder-kosmokookboek uit een kist getoverd. Tijdens een presentatie, die informatief begon met interviews met kinderen van de Montessorischool Merlijn [Maaspoort] en gevolgd werd door een rap over reizen en oostersegerechten, toverde goochelaar Bjorn twee kinderen uit een 'lege' boekenkist die het nieuwe kookboekje aan de gasten presenteerden.
Lees meer
Fotoexpo op straat: Erasmus in de stad

Fotoexpo op straat: Erasmus in de stad

Gepubliceerd op: 09-11-2008 | Gewijzigd op: 0
Op de Stationsweg, in het Paleiskwartier [Justitie] en in de Casinotuin zijn foto's-in-groot-formaat te zien, die aansluiten op het thema van het Erasmusfestival 2008. Het gaat om beelden uit heden en verleden die tegen elkaar afgezet worden. Het thema van het festival is 'De nieuwe kosmopoliet', waarbij vooral reizen [Marco Polo] en werelddelen in beeld komen.
Lees meer
Bezoek prinselijk paar op Gouden Erasmusfestival

Bezoek prinselijk paar op Gouden Erasmusfestival

Gepubliceerd op: 09-11-2008 | Gewijzigd op: 10-11-2008
In een bijzonder hartelijk en ontspannen sfeer verliep het bezoek van prinses Maximá en kroonprins Willem Alexander aan de edite van het Erasmusfestival 2008. In TheateradParade vond een balletvoorstelling plaats en werd door burgemeester Louis Tobback van de Bossche zustergemeente Leuven een cadeau aan het paar overhandigd.
Lees meer