Getuigen gezocht van zware mishandeling Copernicuslaan

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-04-2014 | Gewijzigd op: 29-04-2014
Op vrijdagavond 25 april jl. rond half negen werd op de Copernicuslaan een 19-jarige Bosschenaar zwaar mishandeld door de nog onbekende bestuurder van een oranje/zwarte scooter. Het slachtoffer brak daarbij zijn kaak op twee plaatsen. De politie zoekt getuigen.

De Bosschenaar stond met zijn scooter stil in een parkeervak aan de betreffende laan, toen kort voor hem een andere scooter stopte. Daarop zaten een jongen en een meisje. Het latere slachtoffer heeft hen weliswaar gezien, maar besteedde verder geen aandacht aan het tweetal. Toen hij echter weg wilde rijden, zag hij dat de jongen plots voor hem stond die hem met volle kracht tegen zijn gezicht stompte. De Bosschenaar raakte door de impact van die klap wat gedesoriënteerd, maar wist toch weg te rijden. Omdat hij erg veel pijn had en erg bloedde, is hij direct naar het ziekenhuis gereden. Hij werd meteen geopereerd en moest daar enkele dagen blijven. Behalve een gebroken kaak liep hij een gescheurde lip op en mist hij drie tanden. Mogelijk blijft een deel van zijn kaak blijvend gevoelloos. Artsen vermoeden dat de dader mogelijk een boksbeugel heeft gebruikt.
Signalementen
Het slachtoffer wist zich te herinneren dat de jongen en het meisje op een oranje/zwarte Peugeot Speedfight 3 type Darkside reden. De jongen is blank en had een leeftijd van 16 à 17 jaar. Hij droeg een lang model, zwarte jas met bontkraag en zwarte Nike schoenen. Verder droeg hij een zwart petje, eveneens van het merk Nike. Het meisje had ongeveer dezelfde leeftijd. Ze was blank en had lange, blonde haren. Ze droeg een roze jasje.

Getuigen
De politie doet onderzoek naar de identiteit van dit tweetal en roept getuigen daarom op zich te melden via 0900-8844 of anoniem  via 0800-7000. 
Onderweg naar het ziekenhuis heeft het slachtoffer van twee vermoedelijk Turkse of Marokkaanse mannen in de Kamerlingh Onnesstraat een doek gekregen om het bloeden te stelpen. Zij worden met name gevraagd zich te melden.