Vrouw dankzij volgapp aangehouden na diefstal iPhone in winkel

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-05-2014 Een 62-jarige vrouw uit Oosterhout is woensdagmiddag 30 april 2014 in haar woning aan het Paterserf in Oosterhout aangehouden op verdenking van diefstal. De vrouw wordt ervan verdacht die middag in een winkel in 's-Hertogenbosch een iPhone die op de toonbank lag, te hebben weggenomen. De politie kwam de vrouw op het spoor dankzij een volgapp die op de telefoon geïnstalleerd was.

Een 46-jarige man uit Eindhoven deed woensdag 30 april 2014 bij de politie aangifte van diefstal van de iPhone. Het toestel is van zijn 42-jarige vrouw die woensdag aan het werk was in een kledingwinkel in de Vughterstraat in 's-Hertogenbosch. Ze had de iPhone op de toonbank liggen toen ze een klant aan het helpen was. Toen de klant de winkel had verlaten, bleek ook de mobiele telefoon weg te zijn.

Volgapp leidde naar verdachte
Via een volgapp en goed speurwerk kwam het echtpaar er achter dat de telefoon zich inmiddels in Oosterhout bevond. De man besloot naar Oosterhout te rijden en belde ondertussen de politie. Toen uit onderzoek bleek dat de telefoon zich in een woning aan het Paterserf moest bevinden, hield de politie daar een 62-jarige Oosterhoutse aan. De vrouw ontkent de diefstal te hebben gepleegd. De politie zet het onderzoek voort en moet de vrouw nog nader verhoren.