Vluchtende man, die politieauto aanreed, gezocht

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-05-2014 | Gewijzigd op: 03-05-2014
De politie hield donderdagavond 1 mei 2014 op Het Wielsem een 26-jarige man aan, die kort ervoor in een gestolen auto een surveillancewagen ramde en in een sloot belandde.

Agenten zagen donderdagavond over de Rompertsebaan een gestolen auto rijden en gingen achter het voertuig aan dat er vandoor ging richting Sint Teunislaan. Op Het Wielsem besloot de politie om hun voertuig dwars op de weg te zetten om de doorgang te blokkeren. De bestuurder ramde echter vervolgens zonder vaart te minderen het politievoertuig. De politieauto, waarin nog een agent achter het stuur zat, draaide door de klap een kwartslag en kwam in de berm terecht. De agent liep geen verwondingen op.

De sloot in ..
De gestolen auto -met daarin twee personen - belandde  in een sloot. De bestuurder van het voertuig zag kans om uit het water te komen en te vluchten in de richting van de Derde Hambaken. Een agente sprong direct in het water en kon de 26-jarige bijrijder in de kraag grijpen. De aangehouden man zit vast voor verder onderzoek. De gestolen auto is in beslag genomen.

Politie zoekt nog de bestuurder. Diens signalement is:  lichtgetinte 20-25 jarige man, met  donker kort haar. De verdachte van ongeveer 1.75 m, droeg een spijkerbroek met een zwarte jas (heupmodel) en daaronder iets roods.
Getuigen gelieve zich te melden via: 0900-8844 of anoniem via 0900-8000.