Autokraker na tip aan politie, opgepakt

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-05-2014 | Gewijzigd op: 31-05-2014
De politie hield zaterdag -in de nacht van 30 op 31 mei 2014 - rond 2.45 uur op de Sint Janssingel een 39-jarige Bossche man aan die verdacht wordt van drie auto-inbraken. Om 2.15 uur kreeg de meldkamer een tip dat op de Weversplaats in een auto werd ingebroken. In bezit van een duidelijk signalement [in donkere regenjas geklede man op fiets] troffen de agenten op de Sint Janssingel juist diezelfde man aan die bezig was met een busje, waarvan al het alarm overging, te kraken. 
Onderzoek wees uit dat er op de Weverplaats inderdaad in een stationcar -maar zonder succes- was ingebroken. De politie verdenkt de verdachte verder van een auto-inbraak op de naburige Van der Does de Willeboissingel en heling. In de fietstas troffen ze inbrekersgereedschap aan.

Fouillering
Tijdens het fouilleren van de verdachte vonden agenten onder meer een lifehammer en spullen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Verder was de verdachte in bezit van een fiets, waarvan het framenummer was weggeslepen. De verdachte zit vast voor onderzoek.