Stel simuleert aanrijding Jan Schöfferlaan om onderdak te krijgen

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-06-2014 Maandagochtend 2 juni, rond 02.30 uur, rukten politie en ambulance uit voor een ongeval op de Jan Schöfferlaan, waarbij een voetganger door een scooter zou zijn aangereden en gewond was geraakt. Na onderzoek bleek echter dat het ongeval door de betrokkenen zelf was verzonnenomdat hen eerder onderdak was geweigerd... De politie heeft alle vier opgesloten in het bureau.
Opvallend of toeval, rond die tijd  [tegen 03.00 uur] verscheen in het Bossche Broek een traumaheli die door een politie surveillance werd opgewacht. De reden..? Meestal geeft de politie de pers geen info over dit soort zaken.

Bij aankomst van de GGD bij het vermeende ongeval, leek een 20-jarige Gemertse man mogelijk zwaar gewond te zijn. Zijn 18-jarige Rosmalense vriendin uit Rosmalen en getuigen was hij door een scooterrijder aangereden. Die bestuurder was er vandoor gegaan. Ondanks dat het zogenaamde slachtoffer geen zichtbare verwondingen had is hij voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Daar vonden specialisten van de afdeling verkeersongevallenanalyse geen enkel spoor van een aanrijding.

Slaapplaats gezocht
Politiemensen herkenden het slachtoffer, zijn vriendin en de zogenaamde getuigen. Zij hadden zich eerder die nacht aan het Bossche politiebureau gemeld voor een slaapplaats, omdat ze uit de opvang waren gezet.
Na een diepgaand gesprek in het ziekenhuis met de Rosmalense vriendin, kwam de aap uit de mouw. Er bleek geen ongeval te zijn geweest en haar vriend had zijn verwondingen gesimuleerd. 
De zogenaamde getuigen, een 18-jarige Bossche man en een 20-jarige Bossche vrouw hadden ook valse verklaringen afgelegd om hen te helpen. Dit tweetal werd aan het begin van de maandagochtend afzonderlijk aangehouden in woningen in 's-Hertogenbosch. Het viertal zit vast.