Mannen aangehouden voor inrijden op agenten

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-06-2014 | Gewijzigd op: 08-06-2014
Auto met drie inzittenden heeft vrijdagavond 6 juni 2014 op de St Janssingel controlerende agenten omver gereden en een van hen meters meegesleurd. Later kon op de Christiaan Huygensweg twee van de drie 20 en 21 jaar worden opgepakt.
De agenten raakten licht gewond.


Een surveillance zag rond 20.30 uur een auto met hoge snelheid komen aanrijded en besloten de auto te controleren en gaven met hun autosignaal een stopteken. De agenten stapten uit en controleerden de gegevens van de drie inzittenden. Omdat zij één van hen nader wilden controleren, vroegen ze hem uit te stappen. Op dat moment gaf de bestuurder van de auto gasen reed met hoge snelheid achteruit. Eén van de agenten werd door het openstaande portier een stuk meegesleurd en kwam ten val, de ander kon net op tijd opzij springen..De agenten hadden allebei wat schaafwonden, maar waren verder niet gewond. De verdachte reed met hoge snelheid weg.
Daarop werd de achtervolging ingezet. Op de Christiaan Huygensweg konden twee mannen 20 en 21 jaar worden aangehouden. De derde verdachte was verdwenen. Het tweetal is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.