Voor mishandeling in kom Rosmalen: werkstraffen opgelegd

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-06-2014 | Gewijzigd op: 13-06-2014
Voor de Bossche rechtbank kwam vandaag, dinsdag 10 juni 2014, de zaak voor tegen zeven Rosmalense jongens
 ivm de mishandelingen in de kom van Rosmalen in het weekeind van 25 en 26 januari j.l. . [zie bericht hieronder]. 
Tegen twee van hen [18 jaar] werd 120 uur werkstraf geëist en 60 uur staan de drie verdachten van 18,18 en 21 jaar te wachten. De 17-jarige zal hoogstwaarsschijnlijk 40 uur werkstraf en 20 uur leerstraft krijgen. Uitspraak over 14 dagen.
Er is nog een zevende verdachte, maar die zal waarschijnlijk vrijspraak krijgen.

Bericht van 25 februari 2014 : Vier jongens opgepakt in Rosmalense mishandelingszaken
De politie heeft dinsdagmorgen 25 februari 2014, vier mannen van hun bed gelicht die verdacht worden van mishandelingen in de kom van Rosmalen in het weekend van 25 en 26 januari j.l.. Daarnaar was een onderzoek gestart omdat uit diverse mishandelingen bleek dat het - vermoedelijk - om eenzelfde groep jongeren gaat.

Zaterdagochtend 25 januari rond 2.30 uur werden kort na elkaar twee mannen uit Rosmalen door een groep jongeren geschopt en geslagen. Dat gebeurde ter hoogte van de Dorpsstraat en De Driesprong. Het 30-jarige slachtoffer is met onder meer een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht en heeft daar de nacht ter observatie doorgebracht. Het andere slachtoffer liep verwondingen op aan zijn gezicht en een hand maar hoefde niet naar het ziekenhuis.
De andere mishandeling op zondag 26 januari vond om half twee 's morgens op Achter de Driesprong plaats op een 19-jarige Rosmalenaar. Hij werd hij door twee mannen zonder aanleiding in elkaar geslagen.

Er zijn eerder al verschillende mannen rond die zaken aangehouden. Vanmorgen dus nog eens vier jonge Rosmalense mannen van 17(2x) en 18( 2x ) jaar oud. Twee van hen werden al eerder in deze zaak aangehouden.
Het onderzoek is nog in volle gang en het rechercheteam sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen te verwachten zijn.