Vechtpartij tussen Marokkanen op Hinthamereinde

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-12-2008 | Gewijzigd op: 29-12-2008
Vanavond -Tweede Kerstdag- rond half acht is er een vechtpartij uitgebroken tussen twee groepen Marokkanen. De vechtpartij ontstond op het Hinthamereinde, rond dameskapsalon. Getuigen zeggen ook schoten te hebben gehoord, wat voor de politie nog niet duidelijk is.

Hinthamereinde
Links: Kapsalon Du Monde op nummer 56, waar de vechtpartij [op 26 december 2008] uitbrak, links onder de al langer bestaande kapsalon Joël op de hoek met de Zuid-Willemsvaart [nummer 2-4] en rechts onder Kapsalon Rayan die recent [november 2008] werd geopend  [nummer 25].


foto's © paul kriele, 28 december 2008.

Opvallend is uiteraard dat er inmiddels drie -Noord-Afrikaans getinte -kapsalons in de straat zijn: een op de hoek met de Zuid-Willemsvaart Joël, eentje [pas geopende Rayan] er tegenover op nummer 25 en verderop in de straat  waar zich vaak Marokkanan ophouden ter hoogte van kapsalon 'Du Monde' op nummer 56, waar de vechtpartij uitbrak.
De vechtpartij ontstond om nog onduidelijke redenen tussen enkele Marokkanen die allen binnen aanwezig waren. De zaak was op dat moment in bedrijf en er waren ongeveer twintig mensen. Tijdens de vechtpartij zouden mogelijk ook slagwapens zijn gebruikt. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. De identiteit van een aantal betrokkenen is inmiddels bekend en de politie is naar hen op zoek. Tot op dit moment zijn er nog geen aanhoudingen verricht
Rond half negen /negen uur was  de straat  nog afgezet. . .

Kerstverlichting boven de straat en op twee plaatsen op het Hinthamereinde is dwars over de straat een rood-witte afzetting gespannen na een vechtpartij tussen Marokkaanse jongeren.
De politie is rondom de dameskapsalon met  een sporenonderzoek bezig.

foto © paul  kriele, 26 december 2008/20.30 uur.

Een handje vol omwonenden kijkt vanaf het rood-witte lint dat op twee plaatsen over de straat is gespannen toe en levert af en toe commentaar. 

Terug naar boven