Lijk in uitgebrande auto Gestelseweg inwoner Neder-Betuwe

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-06-2014 | Gewijzigd op: 30-06-2014
Update bericht van 29 juni Dode man is Yvon Pfaff uit Ochten
De Brabantse media melden dat de dode man in de uitgebrande auto [ Renault Kangoo] die zaterdagnacht [21 juni j.l.] bij het bos van De Gruyter wrerd aangetroffen, de 49 jarige Yvon Pfaff uit Ochten is. 

Update bericht : Dode man in uitgebrande auto bij De Gruyterbos bericht dd. 29 juni 2014
DNA onderzoek bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft vastgesteld dat de man in de uitgebrande auto een 49-jarige inwoner van Neder-Betuwe was. De politie gaat ervan uit dat het slachtoffer door een misdrijf om het leven kwam. Het rechercheonderzoek is in volle gang.
Bureau Brabant besteedt maandag 30 juni aandacht aan de zaak. [Eerste uitzending 18.15 uur herhaling elk uur tot dinsdagmiddag 17.15 uur].

Bericht van zondagmiddag 22 juni 2014 Identiteit van het lijk in de uitgebrande auto onbekend
Het lichaam van de persoon die zaterdagnacht 21 juni rond half vier bij het bos van De Gruyter in een uitgebrande auto werd aangetroffen, is nog niet bekend. Pas morgen maandag wordt op het lichaam sectie verricht.

Bericht van zondagmorgen 22 juni 2014 Lijk in uitgebrande auto gevonden  
De politie, ofwel het Team Grootschalige Opsporing (TGO), startte zondagochtend 22 juni 2014 een  op na het aantreffen van een stoffelijk overschot in een uitgebrande auto in Sint Michielsgestel, voorbij het benzinestation aan de Senecalaan ter hoogte van de afslag vanaf de rondweg.
Een passant meldde zondagochtend kort na 3.30 uur dat op de Pettelaar in Sint Michielsgestel een auto in brand stond. De brandweer bluste het voertuig en ontdekte een stoffelijk overschot in de auto. Gezien de omstandigheden houdt de politie rekening met een misdrijf en startte direct een grootschalig onderzoek. Een TGO, bestaande uit twintig rechercheurs, is op de zaak gezet. Op dit moment vindt op de locatie een uitgebreid sporenonderzoek plaats dat naar verwachting de hele dag in beslag gaat nemen. Ook het vaststellen van het geslacht en de identiteit van het slachtoffer maken deel uit van het onderzoek.
De politie zegt pas laat in de middag uitsluitsel te kunnen geven, maar zij vermoedt een misdrijf.
Momenteel [10.00-10.30 uur]  is een politieheli in de lucht om de omgeving te doorzoeken naar mogelijke sporen.
Getuigen gezocht
De auto waarin het slachtoffer is aangetroffen betreft een blauw/groene Renault Kangoo. De politie wil graag in contact komen met getuigen die iets gezien of gehoord hebben vannacht in de omgeving van de Pettelaar in Sint Michielsgestel. Mogelijk zijn er mensen die een betreffend voertuig hebben zien rijden. Ook getuigen die op een andere mogelijke manier iets verdachts hebben gezien of gehoord dat met deze zaak in relatie gebracht kan worden, kunnen met de recherche contact opnemen via 0900-8844. Heeft u informatie maar wenst u anoniem te blijven, bel dan 0800-7000.


Terug naar boven