Vuurwapen gevaarlijke man, na half jaar, alsnog gepakt

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-07-2014 | Gewijzigd op: 09-07-2014
Dinsdagavond 8 juli 2014, heeft de politie rond half tien, een 30-jarige man zonder vast woonadres aangehouden in een woning in Best. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietincident in Heesch op 2 oktober 2013. zie artikel hieronder. In Vught vond op 29 oktober vorig jaar een spectaculaire zoekactie naar hem plaats. zie hieronder** 

Op die 2de oktober kreeg de politie een melding van een ruzie op de Biezenloop in Heesch. Daarbij zou zijn geschoten. Bij een nabijgelegen woning is een inslag van een kogel gevonden, maar gelukkig raakte niemand gewond. Later op de avond hield de politie een 34-jarige man uit Oss aan als verdachte in de zaak.
Onlangs kwam bij de politie informatie binnen over de mogelijke verblijfplaats van de man. Een arrestatieteam hield de verdachte dinsdagavond aan in een woning in Best. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

**Hotel Van der Valk
De politie heeft sinds oktober vorig jaar meerdere pogingen ondernomen om de tweede verdachte aan te houden. Zo was er op 29 oktober 2014 een urenlange, spectaculaire zoektocht naar de man bij hotel Van der Valk aan de Bosscheweg in Vught. De man werd uiteindelijk niet aangetroffen.  

Spectaculaire politie-actie rond Motel Van der Valk in Vught op 29 oktober vorig jaar.
De actie ging gepaard met een helicopter, politiehonden en een arrestatieteam in kogelvrije vesten. Het hotel was uren ontruimd, de gasten werden elders ondergebracht.
Pas 's middags rond drie uur gaf de politie de actie op en het hotel vrij.
Aanleiding van die actie was een surveillance, die de man 's morgens rond half elf op het parkeerterrein van het motel had zien rijden.
Ze kenden diens betrokkenheid bij het schietincident  kort ervoor [2 oktober] in Heesch.