Automobilist zit vast, na het inrijden op agent

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-07-2014 | Gewijzigd op: 13-07-2014
 Een 32-jarige Bosschenaar werd zondagmorgen rond 2.15 uur op de Vlijmenseweg thv het benzinetankstation tegenover het transferium aangehouden. Hij had kort daarvoor op een politieagent ingereden die ternauwernood opzij kon springen, maar nog wel geschampt werd en er een pijnlijke heup aan overhield. De agent deed aangifte van poging doodslag.

Aanleiding was een melding kort daarvoor van een ruzie tussen een man en een vrouw op de Sint Janssingel. Toen de politie arriveerde werd de 32-jarige verdachte, die reeds in zijn geparkeerde auto zat, door een agent aangesproken. Een vrouw stond in de nabijheid van zijn auto. De man gaf aan ruzie te hebben gehad met zijn vriendin en dat hij nu weg wilde rijden. De automobilist wilde niet meewerken aan een verder verhoor over een mogelijke mishandeling,die eerder had plaatsgevonden en reed achteruit. Een van de agenten moest daarvoor opzij springen.

Pepperspray
Omdat hij weigerde uit zijn voertuig te komen en trachtte weg te rijden, werd hij door het openstaande portierraam gesprayed met pepperspray. De man leek zich daar niets van aan te trekken en gaf vol gas vooruit, terwijl een agent voor zijn voertuig stond. De agent kon net op tijd wegspringen. Desondanks werd hij in de flank licht geraakt. De automobilist reed vervolgens hard weg richting Vughterstraat. De politie zette de achtervolging in die eindige bij het benzinetankstation waar de automobilist zijn voertuig aan de kant zette. Hij werd ingesloten voor verder onderzoek.