Getuigen gezocht Scooterrijder-opdevlucht-gewond na botsing politiebus

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-07-2014 | Gewijzigd op: 28-07-2014
De politie zoekt getuigen van een achtervolging tussen de politie en scooterrijder op zondagmorgen 27 juli, rond half  2. Bij de achtervolging raakte een 35-jarige scooterrijder uit 's-Hertogenbosch gewond nadat er een aanrijding plaatsvond met een politievoertuig.

Bericht van zondag 27 juli 2014: Scoooterrijder - op de vlucht -botst tegen politiebus
Een 35-jarige Bossche scooterrijder raakte in de afgelopen nacht rond  half 2 aan zijn hoofd en hand gewond na een botsing met een verkeerspaal en een politiebus. De man was vanwege te hoge snelheden op de vlucht voor de politie en negeerde daarbij diverse stoptekens en belaagde een motoragent.

Kort daarvoor stond een motoragent op de Vughterstraat, toen vanuit het Heetmanplein een scooterrijder zonder helm en zonder verlichting aan kwam rijden. De man negeerde een stopteken van de agent, keerde zijn scooter en ging er met hoge snelheid vandoor. Samen met een collega zette de agent daarop de achtervolging in.

Achtervolging
Tijdens de achtervolging negeerde de scooterrijder diverse stoptekens en sneed hij de motoragent af. Tot twee keer toe schopte hij de agent meerdere keren tegen het been, die daardoor met zijn motor uit balans raakte. Op de Westwal kon een aantal passerende personenauto's de scooter net ontwijken.
Via onder meer de Van Der Does De Willeboissingel, het Capucijnenlaantje, het Julianaplein en de Oranje Nassaulaan, reed de verdachte vervolgens bij het Stationsplein tegen een stilstaande politieauto en kwam ten val. Onder meer verkeerspecialisten van een andere eenheid doen onderzoek naar de aanrijding.

De verdachte is opgenomen in het ziekenhuis met ernstige hoofdwonden en een gebroken middenhandsbeentje. De scooter bleek onverzekerd en de Bosschenaar niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De agent heeft aangifte gedaan tegen de verdachte, die in het ziekenhuis is aangehouden.