Straf voor chauffeur die op Zuidwal dodelijk ongeluk veroorzaakte

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-08-2014 | Gewijzigd op: 26-08-2014
De vrachtwagenchauffeur die op 23 mei 2013,  op hoek Oude Dieze/Zuidwal, een dodelijk ongeluk veroorzaakte, krijgt 180 uur werkstraf en een jaar voorwaardelijke ontzegging van rijbewijs opgelegd. [zie artikel hieronder ]
De Bossche rechtbank heeft vrijdag  21 augustus 2014 de chauffeur uit Den Helder in haar vonnis de straf geëist. De man verzuimde in zijn spiegel te kijken en reed tegelijk op met de 77-jarige fietster uit Zuid. Andere fietsers die bleven wachten, riepen haar nog na voor een dreigend onheil.

foto's © paul kriele, 23 mei 2013. De naar rechts [Zuidwal] afslaande vrachtwagen, afkomstig van de Oude Dieze, die een fietster over het hoofd zag..


Fragment  uit Volledig artikel dodelijk ongeval met fietster dd 23 mei j.l.:
Vanmorgen, donderdag 23 mei 2013, raakte om kwart voor elf op de kruising Pettelaarseweg, Hekellaan, Zuidwal met de Oude Dieze een fietster dodelijk verongelukt. Tegelijk voor het groene licht trok een vrachtwagen op met de bewuste fietster. In de bocht van Oude Dieze naar de Zuidwal, die de vrachtwagen nam, raakte de vrouw onder de auto.

De vrachtwagen sloeg rechts af, de vrouw wilde rechtdoor naar de Pettelaarseweg. Maar in de afslaande bocht raakte de fietster de vrachtwagen en kwam er onder terecht. De chauffeur had blijkbaar de fietster niet gezien.
Andere wachtende fietsters, waaronder een vrouw en een meisje erbij riepen nog: 'Wacht even.' Zij zagen het ongeval gebeuren en barsten in tranen uit.
Er was nog een getuige, ook een voor het stoplicht wachtende autochauffeur. Hij verwoordde ook hoe hij het ongeval had zien gebeuren: De vrouw op de fiets was geschaard tegen de vrachtwagen gevallen en toen overreden..'.
De politie heeft de vrachtwagenchauffeur voor een verhoor en onderzoek mee genomen naar het bureau.