Dode Lowie van Lent gevonden langs Citadellaan/Wurging is doodsoorzaak

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-11-2014 | Gewijzigd op: 13-12-2014
Bericht van 1 december 2014: Verkeerde foto in Telegraaf
De Telegraaf plaatst maandag 1 december 2014 verkeerde foto bij artikel over de moord op Lowie van Lent en met name over de verdachte. In dat artikel vertelt kleinzoon Joey van Lent, die de zaak van opa Lowie overnam, zijn verhaal.

De Telegraaf van maandag
1 december 2014 met
een artikel over de 23-jarige verdachte
van de moord op Lowie van Lent.
In dat artikel vertelt kleinzoon Joey van Lent,
die de zaak van opa Lowie overnam, zijn verhaal.


Rechtzaak op vrijdag 12 december 2014.
Berichten van 5 en 13 september 2014: Geactual iseerd bericht van 13 november 2014 Doodsoorzaak bekend: wurging.
Uit onderzoek en via een van onze bronnen is nu bekend dat Lowie van Lent al dood was voordat hij in het water van de Aa terecht kwam. Het slachtoffer blijkt door wurging om het leven te zijn gekomen. Er moet aan de confrontatie met de verdachte een ruzie vooraf zijn gegaan. Van Lent was ook nog gewond geraakt aan zijn hoofd en is - tijdens die ruzie - mogelijk gevallen.  Bij de rechtzaak op vrijdag 12 december 2014 werd deze lezing nog eens bevestigd door het feit dat er bloedsporen van  Lowie van Lent  op de 24-jarige verdachte zaten.

Lowie van Lent.

Aanleiding van de ruzie kan geweest zijn dat de verdachte het autootje van Lowie wilde afpakken om er mee terug te rijden naar Eindoven..

Bericht van 5 september 20-14: Dode man gevonden  aan de oever van De Aa.
 
Rechts: Het talud bij de roeivereniging De Hertog waar vrijdagmorgen 5 september
2014 het dode lichaam werd aangetroffen. Rechts benzinestation De Fakkel.

Vanmorgen, vrijdag 5 september 2014, hebben rechercheurs te voet, rond kwart voor elf langs de Citadellaan, naast het terrein van roeiverening De Hertog, het lichaam van een dode man* gevonden. De politie stelde direct een buurtonderzoek in en zette de omgeving af op zoek naar sporen Zij vermoedt dat er sprake is van een misdrijf. Dat vermoeden bestaat omdat er in de vroege ochtend [ 06.00 uur] op de A2 en 23-jarige man uit Eindhoven met veel moeite kon worden aangehouden. De man reed met lage snelheid en zonder verlichitng in een auto die aan de Citadellaan wordt vermist. De politie startte meteen een Forensisch Technisch onderzoek naar sporen van het misdrijf. Ook werd een buurtonderzoek begonnen.

*Identiteit dode man
Omroep Brabant suggereert dat het gaat om de handelaar in oud ijzer die zijn werkplaats heeft in het oude machinehok achter de Fakkel. De man reed die nacht  op de A2 in een zgn. 25 km auto. Buurtbewoners zouden dat hebben verklaard.

Terug naar boven