Chauffeur autootje geen verdachte/naam slachtoffer bekend

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-09-2014 | Gewijzigd op: 19-02-2015
Bericht van 5 september 2014 /23.45 uur Naam en leeftijd slachtoffer moordzaak bekend
De vermoorde man is, de 71-jarige'Louis, roepnaam  Lowie, van Lent, woonachtig op West. Dat is aan Bastion Oranje door een lezer van de site meegedeeld.
Het BD meldt maandagmorgen dat de chauffeur van het autootje dat op de A2 werd aangehouden, niet meer verdacht is. De in Boxtel woonachtige man is wel geestelijk beoordeeld door het crisisteam van Reinier van Arkel, maar daar  lag geen reden in hem op te sluiten.

Bericht van  5 september 12014 16.30 uur Politie zoekt getuigen.
De politie kan en wil  nog niet  met zekerheid zeggen wat de identiteit van het slachtoffer is, dat vrijdagmorgen 4 september 2014 door twee rechercheurs langszij de Citadellaan aan de oever van de Aa werd gevonden Het nauwkeurig vaststellen van een identiteit is proces dat tijd nodig heeft. Het team hoiudt er alwel rekening mee dat het slachtoffer inderdaad de vermiste oud ijzerhandelaar is, die op West woonachtig was.Achter de voormalige  machinekamer bij het benzinestation De Fakkel aan de Citadellaan
werd aan de oever van de Aa vrijdagmorgen
het lichaam van de oud ijzerhandelaar aangetroffen. 

foto © paul kriele, 20 januari 2010. 
 

Voertuig van vermiste en mogelijk vermoorde oud ijzerhandelaar
Om die reden heeft het team ook gekeken naar het voertuig dat vrijdagmorgenvroeg in beslag genomen is op de rijksweg A2. Daar reed een man in een voertuig met beperkte snelheid (25 km/u) daadwerkelijk 25 km/u zonder verlichting. De bestuurder, een 23-jarige man uit Eindhoven, is daar aangehouden in dat voertuig. De politie ging er vanuit dat het voertuig van diefstal afkomstig is en heeft het in beslag genomen. Nu blijkt dat dit voertuig inderdaad van de vermiste oud ijzerhandelaar uit 's-Hertogenbosch is.

Getuigenoproep
Het onderzoeksteam wil met name de route weten die het  slachtoffer 's-morgens en zeker op vrijdagmorgen 5 september heeft gereden vanuit zijn woning in West naar de Citadellaan. Dat zou dan tussen 4.30 en 5.30 uur zijn geweest in een opvallend voertuig, een klein model witte bestelauto met open aluminium laadbak. En het team wil weten wie het alom bekende voertuig van de ijzerhandelaar heeft gezien toen dit voertuig tussen ongeveer 5 en 6 uur op weg was in de richting van de Rijksweg A2, waar hij later door de politie is aangetroffen. Getuigen of mensen die iets van dit misdrijf afweten en nog niet benaderd zijn door het team worden dringend verzocht dit te melden via het meldformulier op politie.nl/melden, via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Verdachte
De man, die vrijdagmorgen door de politie is aangehouden op de A2, wordt nu ook verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de dood van de persoon die later die dag, om 10.40 uur is aangetroffen in de Aa in 's-Hertogenbosch. Hij zal voor de Rechter-commissaris geleidt gaan worden en zit vast aan het bureau in 's-Hertogenbosch.


Terug naar boven