Mogelijke toedracht moordzaak Lowie van Lent

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-09-2014 | Gewijzigd op: 19-02-2015
Anonieme bronnen melden Bastion Oranje, dat ze vermoeden dat de vermoedelijke dader opa Lowie van Lent toevallig bij het oude gemaaltje bij de Citadellaan [Houtpad] is tegengekomen. Beiden waren al vroeg op.
Lowie van Lent.

 De verdachte zou ruzie met Lowie hebbeb gemaakt om zijn wagentje. In een gevecht raakte Lowie aan het hoofd  gewond [door een val..?]. Maar zijn doodsoorzaak is  wurging. De verdachte heeft het slachtoffer van achteren gewurgd.
Lowie is dus niet door verdrinking om het leven gekomen. Hij werd wel -eenmaal overleden- 's morgens in het water van de Aa aangetroffen.

Links: De plek in de Aa waar het lichaam van opa Lowie van Lent vrijdagmorgen 5 september 2014 rond 10 uur werd aangetroffen nadat diens kleinzoon alarm had geslagen.

foto's © paul kriele, februari 2010 en 26 september 2014.
Rechts De werkplaats van Lowie van Lent, die hij in een voormalig gemaaltje langszij de Vaaltweg/Houtpad had. Daar is met  bloemen
een eerbetoon aan deze bijzondere man gedaan.

Opa Lowie komt elke dag al tegen 5 uur naar zijn werkplaats en dus ook op die vrijdagmorgen 5 september 2014 De vermoedelijke dader kwam ’s nachts rond 3 uur vrij en heeft waarschijnlijk in de buurt rondgehangen. Deze 23-jarige Eindhovenaar had geen vervoer. In de buurt kwam hij als een van de eersten die morgen Lowie van Lent tegen. Mogelijk heeft de eerder door de politie opgepakte en verwarde man Lowie - in een ruzie –diens wagentje opgeëist.
Opvallend is dat Lowie niet is bestolen. Hij had zijn portemonnee nog bij zich en ook zijn horloge gewoon om. Daaruit kon de politie, die later die morgen Lowie in het water van de Aa aantrof, opmaken dat het om opa Van Lent ging.

Kleinzoon miste zijn opa
Het was een kleinzoon Joey van het slachtoffer, die vaak bij opa langs ging, die als eerste oma belde om te vragen of Lowie soms thuis was. Toen oma daarop ontkennend antwoordde is ze met haar kleinzoon naar de Citadellaan [Houtpad] gegaan. Daar was het slotje van de werkplaats van opa weg. Dat had ook al de kleinzoon gezien. Ze belden daarop de politie die bij aankomst in de Aa een hand boven het water zag uitsteken. 
Toen is het alom het onderzoek naar de toedracht begonnen. Maar ze wisten toen al, aan de hand van opa's portemonnee en de twee familieleden, dat het opa Lowie was.

Er zullen zeker getuigen geweest zijn die mogelijk de ruzie, of confrontatie tussen Lowie en diens tegenpool hebben waargenomen. De politie vraagt getuigen zich te melden: www.politie.nl/melden of via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Terug naar boven