Geen vervolging taxichauffeur na verlaten plek ongeval

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-09-2014 Justitie [OM] seponeert de zaak tegen de taxichauffeur die verdacht werd van betrokkenheid bij de dood van een  27-jarige man uit Den Dungen, die hij vervoerd had. Vroeg in de morgen van zaterdag 17 mei 2014 kwam er bij de politie een melding binnen dat een man zwaargewond op de Bosschebaan lag in Sint Michielsgestel.  Vanaf die plek is de Dungenaar zwaar gewond  vervoerd naar het ziekenhuis waar hij later die dag overleed.
De politie startte een onderzoek waarbij de sporen wezen op een mogelijke aanrijding. Getuigen hadden daar ook een taxi gezien. Op datzelfde moment meldde in 's-Hertogenbosch een taxichauffeur zich bij de politie met de melding dat hij kort daarvoor problemen had gehad met een klant op weg naar Den Dungen.
De taxichauffeur werd aangehouden en is laten weer vrijgelaten. Zijn verklaring werd ondersteund door het technisch onderzoek van de politie.

Het uitgebreide onderzoek dat onder leiding van de officier van justitie heeft plaatsgevonden heeft onvoldoende aanwijzingen opgeleverd  voor een vervolging.  Daarom is de zaak tegen de taxichauffeur geseponeerd.