Jongen van 13 jr] met gestolen auto door politie klemgereden

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-09-2014 Een 13-jarige Bossche jongen werd woensdagavond 24 september tegen half tien op de Maasroute [A59] onder Vlijmen door een politiesurveillance klemgereden, omdat hij in een gestolen auto reed. De jongen bezorgde de politie met zijn bravour handenvol werk.
 
De politiewagen moest worden weggetakeld, maar de vluchtauto was er nog erger aan toe: total loss.

Rond 20.45 uur zag een surveillance  de auto rijden op de Simon Stevinweg, waar bleek dat de auto als gestolen was. Toen de bestuurder in de gaten kreeg dat hij gezien was, ging hij er vandoor, maar  reed zich op de Magistratenlaan vast. Op het moment dat één van de politiemensen uitstapte en naar hem toe wilde lopen botste hij tegen de politieauto aan en wist toch weg te komen.

Een andere politie-eenheid probeerde de jongen op de Leeghwaterlaan tot stoppen te dwingen door met een politieauto een blokkade te maken. De Bosschenaar reed echter op de dienstauto in, maar stuurde zijn voertuig op het laatste moment tussen de politiewagen en geparkeerde auto's door. Daarbij raakte twee geparkeerde auto's beschadigd.

Total lossDe politieauto ging achter de nog steeds vluchtende bestuurder aan over de Vlijmenseweg. De verdachte haalde daar verschillende verkeersgevaarlijke capriolen uit, waardoor hij medeweggebruikers in gevaar bracht.
Nadat hij de A59 was opgereden kon hij door een politieauto worden klemgereden tegen de vangrail ter hoogte van Vlijmen. De jeugdige bestuurder werd aangehouden, waartegen hij zich nog stevig verzette. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.

De jongen zit vast voor verder onderzoek en wordt verdacht van diefstal of heling van de auto, poging doodslag op politiemensen, het doorrijden na een veroorzaakte aanrijding en rijden zonder rijbewijs.