3e arrestatie nav dood Yvon Pfaff bij Bos van De Gruyter

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-09-2014 | Gewijzigd op: 25-09-2014
Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de dood van Yvon Pfaff,  heeft nog twee aanhoudingen verricht. Het gaat om een 37-jarige man uit Druten en een 40-jarige inwoner van 's-Hertogenbosch. Zoals bekend werd de handelaar in oud ijzer Ivon Pfaff op zondagmorgen 22 juni 2014 langs de Gestelseweg, bij de ingang van 'Het bos van De Gruyter',* aangetroffen in een uitgebrande auto.  Het 49-jarige slachtoffer uit Ochten bleek - vóór de brand - door geweld om het leven te zijn gebracht.**
De 40-jarige Bosschenaar verbleef in Italië. Op verzoek van het onderzoeksteam hield de Italiaanse politie hem dinsdag in de loop van de dag aan op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Pfaff. Er ligt een uitleveringsverzoek voor de man, zodat het onderzoek in Nederland voortgezet kan worden.
De verdachte uit Druten werd eveneens dinsdag aangehouden voor betrokkenheid bij de zaak. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek en zal vrijdag worden voorgeleid aan de rechter commissaris.

Dinsdagmorgen vroeg  - op 23 september j.l. - hield de politie al een 33-jarige man uit Maurik thuis aan die ook verdacht wordt van de moord op Pfaff.  

*Het Bos van De Gruyter is feitelijk een verouderde naam aangezien er geen relatie meer is met de familie De Gruyter . Het landgoed is al jaren in bezit van Het Brabants Landschap.
>> **Zie ook eerste bericht 'Lijk in uitgebrande auto gevonden'  dd. 22 juni 2014.