Geen cel wel tbs voor dader steekpartij in Café 'Jij & Ik'

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-09-2014 Bericht van  25 september 2014  Geen celstraf wel tbs voor dader steekpartij  van 15 september 2013 in café Jij & Ik'

De 35-jarige dader van de steekpartij in café 'Jij & ik' in de Karrenstraat tijdens een besloten feestje, hoeft niet de cel in, maar is wel tbs opgelegd.
Bij die steekpartij werden eerst anderen bedreigd nadat de man terugkeerde van de wc en daarop  werd een van de bezoekers in de ruggestoken, wat een slagaderlijke bloeding tot gevolg had. 
Het Pieter Baan Centrum concludeerde na onderzoek dat de man een psychose had toen hij tot zijn daad kwam. 

Karrenstraat Café 'Jij & ik'.
De politie is hier nog
bezig met een buurtonderzoek.


foto © paul kriele, 15 september 2013.


Bericht van september 2013  Bureau Brabant van Omroep Brabant zendt maandagavond 16 september beelden uit van de steekpartij in Café 'Jij en Ik' in de Karrenstraat van zondagavond 15 september.

Een onbekende indringer van een besloten feestje bij café 'Jij en ik' in de Karrenstraat heeft vanavond, zondag 15 september 2013 rond 20.00 uur onverwacht, en zonder aanleiding een van de gasten neergestoken. Het slachtoffer is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

Arjan van de Laak van 'Jij en ik' vertelt dat hem de man enigszins 'van streek' leek. Ik heb hem binnen zien komen en hem overigens ook erop geattendeerd dat het om een besloten feest ging. Ik zag hem wat ronddraaien en daarop naar het toilet gaan. Daar bleef hij blijkbaar wat treuzelen. Even later zag ik hem weer terug komen.
Daarop wrong hij zich -na wederom door mij aangesproken te zijn om de zaak te verlaten- tussen de gasten, met moeite richting de uitgang. Maar dat verliep door de drukte niet echt vlot genoeg naar zijn zin. Toen hij een van de gasten met enige trubbel probeerde te passeren, trok hij een mes en stak de man in de rug.
Daarop vluchtte hij weg, terwijl anderen112 belden en ik het noodalarm indrukte. Maar het duurde even voor de politie arriveerde.'
Hoewel een traumaheli was opgeroepen is het slachtoffer door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
Arjan: 'Ik ken de verdachte niet. Het leek erop alsof hij onder invloed van mogelijk drugs was. Ik heb in mijn leven zoiets nog nooit meegemaakt,' zegt een nog hevig ontdane kroegbaas.

De binnenstad stond even op stelten, want op een andere plek aan de zuidrand van de binnenstad landde een traumaheli voor een reanimatie.
Karrenstraat Café Jij en ik.
De politie is in afwachting van de recherche, die een technisch onderzoek gaat instellen. Ook werd met een buurtonderzoek begonnen.

foto's © paul kriele,15 september 2013.

Signalement

Op Burgernetmelding werd het signalement van de dader rondgestuurd: blanke, 1.80m lange, ongeveer 40-jarige, breed gezette man met zwart haar. De verdachte had een geruite jas aan.


Terug naar boven