Politiebureau deels ontruimd door mogelijk explosief

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-09-2014 De publieksruimte van het politiebureau in de Vogelstraat werd aan het begin van donderdagavond 25 september 2014 uit voorzorg ontruimd voor een mogelijk aangetroffen explosief. Een inwoner van de stad, die het ergens aan de waterkant had gevonden, leverde het geval, compleet met lont, af in het bureau.
Dienstdoende agenten namen het zekere voor het onzekere en alarmeerden de explosievenopruimingsdienst van de Landmacht. In afwachting van hun komst werd het bureau voor het publiek gesloten en een deel van het bureau ontruimd. De weg voor het pand werd afgezet.

Tegen 10 uur die avond arriveerden de specialisten die het mogelijke explosief op de binnenplaats van het bureau onderzochten met speciale apparatuur. De exacte inhoud van het betreffende voorwerp kon niet direct worden bepaald. Ze namen het mee om op een veilige plek te vernietigen. Daarbij bleek dat het gefabriceerde explosief door de samenstelling had kunnen ontploffen en schade of letsel in de directe omgeving had kunnen veroorzaken.Tegen middernacht was het bureau weer open voor publiek.

Oproep politie bij vinden explosief materiaal De politie roept mensen dringend op mogelijk explosieven of explosief materiaal niet te verplaatsen als dat ergens wordt gevonden. Bel direct  0900-8844, waar men zorgt dat specialisten ter plekke komen. Houdt een veilige afstand !