Eerste 'Buurttent' in West [samenwerking politie x gemeente]

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-10-2014 Op donderdag 9 oktober 2014/ 18.30 uur komt de eerste 'Buurttent' te staan in West [ flat J.P.Coenstraat]. De 'Buurttent' is een initiatief van de gemeente en de politie als antwoord op het stijgend aantal inbraken.
Via de 'Buurttent' wordt kontakt gelegd met, en info gegeven an bewoners die met een inbraak te maken hadden. Dat direct kontakt werkt beter als allerlei andere manieren, is de ervaring.

..
Een aantal straten bij een woning waar is ingebroken, ontvangt daarom een uitnodiging om naar de Buurt tent te komen. Daar wordt kort over inbraakpreventie] gesproken en ontvangen bewoners informatie en advies om inbraken te voorkomen.
Kom in de tent: Wanneer en waar?
De Bossche Buurt tent wordt vanaf 9 oktober wekelijks ingezet op donderdagavonden van 18.30 – 20.00 uur in een buurt waar in de week ervoor is ingebroken. Omwonenden ontvangen enkele dagen van te voren een uitnodiging.

In de tent zijn aanwezig: politie, een preventieadviseur, medewerker van Stadstoezicht en studenten van het KW1-College n vaak de wijkmanager. In geval van huurwonignen ook iemand van Zayaz en/of Brabant Wonentie komt met huurwoningen.
Start
We starten met de 'Buurttent' op 9 oktober om 18.30 uur ter hoogte van de ingang van de flat aan de J.P. Coenstraat (West).