Grote controleactie [FIOD, gemeente en politie] in Hambaken

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-10-2014 Vanmorgen, woensdag 15 oktober 2014, begon een groots opgezette controle op de Hambaken. Daar werkten [gepland tot 13.00 uur] politie, justitie, gemeente en belastingdienst samen om fraude, achterstallige [fiscus-] betalingen en niet afgeronde deterneringen en leerplichtverzuim te controleren. Ook werd op verkeer [snelheden en technische staat voertuigen en bromfietsen] geïnspecteerd. Officieel heet dit om de veiligheid in de wijk te bewaken.

De politie heeft 16 auto's en 16 bromfietsen of in beslag genomen, of nader gecontroleerd en € 3000 euro aan achterstallige betalingen geïnd. Eén persoon, die nog een straf moet uitzitten werd opgepakt en 15 mogelijke fraudeurs [sociale uitkeringen]  moeten nog worden doorgelicht.

De actie is gericht tegen allerlei soorten 'misstanden': van verkeersovertredingen tot fraude. De politie gaat ook huiszoekingen doen in de Bossche wijk. Ook heeft de politie heeft een controlepunt ingericht, om zoveel mogelijk voertuigen en personen te controleren.
Eerder werden al dergelijke acties gehouden in de Kruiskamp, Gestelse buurt en Graafsewijk.