Gestolen vogels uit Avifauna deels teruggevonden

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-10-2014 | Gewijzigd op: 21-10-2014
De recherche in Alphen aan den Rijn heeft in een schuur in Den Bosch 14 van de 36 gestolen vogels uit Avifauna teruggevonden. Sommige vogels verkeerden in een zorgwekkende toestand, één van de vogels was inmiddels overleden.

Onbekenden braken tussen maandag 15 september 18.00 uur en dinsdag 16 september 07.10 uur in bij Vogelpark Avifauna aan de Hoorn. Eenmaal in het park werden ook vogelkooien opengebroken en 36 zeldzame vogels gestolen, waaronder toekans, diverse soorten neushoornvogels, kaketoes, kraagpapegaaien, koningsglansspreeuwen en Dumont Beo’s. Alle vogels zijn voorzien van een chip en een ring om hun poot. De dieven zijn vermoedelijk enkele uren bezig geweest.
   
Uit Avifauna gestolen en weer teruggevonden zeldzame vogels.  

Teruggevonden
De recherche startte direct een onderzoek en trof eind september in Nijmegen al een Reuzentoerako en een geelwangneushoornvogel aan. De zeldzame Reuzentoerako heeft het niet overleefd. In Den Bosch werd een tok teruggevonden in een achtertuin aan de Rijckevorsel van Kessellaan en teruggebracht naar Avifauna.
Bossche schuur
Het recentelijke onderzoek leidde naar een schuur in Den Bosch, waar de recherche op vrijdag 10 oktober 14 van de 36 gestolen vogels aan trof.  Van de in zeer slechte conditie verkerende vogels was er al een overleden. Zij zijn direct overgebracht naar Avifauna.

Avifauna stelt alsnog € 5000,- beloning beschikbaar voor informatie over de gestolen vogels, die in speciale zorg nodig hebben.
De recherche vraagt zich af :
- waar de resterende 19 vogels zijn?
-kreeg u wellicht de vogels te koop aangeboden, of heeft u iets van de handel in vogels gezien?
-was u getuige van de diefstal of weet u ergens meer van?
Recherche Alphen aan den Rijn: 0900-8844. Misdaad Anoniem: 0800-7000.