Opnieuw vogels Avifauna in beslag genomen

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-10-2014 Woensdag 22 oktober 2014 trof de recherche van Alphen aan den Rijn in woningen in Drunen en Den Bosch 14 vogels aan, waarvan er zeven afkomstig zijn van de diefstal in Avifauna. De overige zeven vogels zijn vermoedelijk weggenomen bij een diefstal in het Westland. Het zoeken is nu nog naar de laatste twaalf vermiste Avifauna-vogels.

Onbekenden braken tussen maandag 15 september 18.00 uur en dinsdag 16 september 07.10 uur in bij Vogelpark Avifauna aan de Hoorn. De afgelopen tijd kwamen bij de politie meldingen binnen van mensen die mogelijk gestolen vogels hebben zien vliegen langs het spoor Geldermalsen-Zaltbommel en in Den Bosch. 

Op basis van die informatie en uit onderzoek bezocht de recherche en het team Natuur van de NVWA op woensdag 22 oktober 2014 een woning in Den Bosch en twee woningen in Drunen. Daar werden - wederom - 14 vogels aangetroffen die in goede conditie waren. Zeven daarvan zijn afkomstig uit Avifauna. Ook werd op 23 oktober 2014 in Oss een bestelbus in beslag genomen die vermoedelijk bij de diefstal bij Avifauna gebruikt is. De recherche verwacht op korte termijn over te gaan tot aanhouden.