Verdachte handel in drugs aangehouden

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-11-2014 De politie hield woensdagmorgen een 37-jarige man uit Sint Michielsgestel aan die verdacht wordt van hennepkweek en handel in drugs. In zijn woning werd een hennepkwekerij ontdekt.

 De man werd opgepakt toen hij in Rosmalen in zijn auto reed. Door tips was de politieal achter drugsgerelateerde feiten van de man gekomen. In de auto werden enkele tientallen grammen poeder - vermoedelijk cocaïne- en een stroomstootwapen aangetroffen.

In de hennepkwekerij in zijn huis stonden 172 planten. De politie doorzocht voor het onderzoek behalve in Gestel ook nog woningen in Rosmalen en 's-Hertogenbosch. Daar werden drugs en drugsgerelateerde spullen gevonden en een inmiddels ontruimde hennepkwekerij aangetroffen. 172 planten werden vernietigd en de kweekapparatuur werd in beslag genomen. 
De aangehouden verdachte is inmiddels in verzekering gesteld en zit vast voor verder onderzoek.
Uitzetting
De verhuurders van de woningen waar de politie binnenviel zijn op de hoogte. Zij starten procedures om de huurders uit hun woning te zetten.
Illegale hennepteelt
De aanpak van de hennepteelt en -handel staan hoog op de politieagenda. Het gaat meestal niet om een paar ‘onschuldige’ planten in de achtertuin. Op hennepteelt staat een gevangenisstraf van drie jaar.