Politie verrichtte huiszoekingen ivm prostitutiemisstanden

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-11-2014 | Gewijzigd op: 11-11-2014
De politie heeft maandagmorgen 10 november 2014 in Den Bosch [2x], in Schijndel  [1x] en in Eindhoven [1x] huiszoekingen verricht ivm misstanden in de prostitutie. Zeventien man van het Prostitutie Controle Team (PCT) bezochten zowel clubs als particulieren ter controle van illegale, gedwongen en minderjarige prostitutie. Bij de bezochten clubs werden geen misstanden aangetroffen, maar in Schijndel en in twee woningen in Den Bosch en eentje in Eindhoven werkten dames zonder de vereiste vergunningen. Het is aan de betrokken gemeente om eventueel stappen te ondernemen.
Ook werden in Eindhoven twee dames gecontroleerd met wie via een website in een hotel een afspraak was gemaakt en zij niet over de juiste papieren beschikten. Bij één van deze dames, een 19-jarige Roemeense, vermoedde de politie dat zij gedwongen in de prostitutie werkte. De 26-jarige pooier is door de politie aangehouden op verdenking van mensenhandel.
Toezicht op prostitutie verbeteren
Het is verboden een bordeel of escortservice te runnen zonder de vereiste vergunning. Dit om het toezicht op de prostitutie te verbeteren. Dit toezicht moet ondermeer leiden tot het signaleren en bestrijden van mensenhandel, tot het weren van minderjarigen in de prostitutie, het weren van illegale werknemers en het toezicht houden op de werkomstandigheden.