Opnieuw arrestaties ivm vogeldiefstal Avifauna

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-11-2014 De recherche in Alphen aan den Rijn heeft dinsdag 11 november 2014 een 20-jarige man uit Oss en een 24-jarige Bosschenaar opgepakt in verband met de diefstal van 36  vogels* bij Avifauna in Alphen aan den Rijn op 15 en 16 september j.l.. Mogelijk zijn de twee verdachten ook betrokken bij diefstallen van vogels in het Westland en Brabant waarover ook nog onderzoek loopt .

* In Den Bosch werd een tok aangetroffen in een achtertuin en overgebracht naar Avifauna. Vrijdag 10 oktober werden in een schuur in Den Bosch 14 van de gestolen vogels aangetroffen, waarvan een aantal in zeer slechte conditie waren en één overleden bleek te zijn.
Ondanks de vondst van diverse exotische vogels, met name in Oss en Drunen, zoekt de politie nog naar de laatste twaalf vermiste Avifauna-vogels en de nog vermiste vogels (diverse soorten waaronder Witkuifgaaien, Buulbuuls, Eksterklauwieren, diverse soorten Spreeuwen, Vuurkruinbaardvogels, grijze Roodstaartpapagaaien en diverse parkietachtigen) van andere diefstallen.

Door Avifauna werd € 5000 beschikbaar gesteld voor informatie die leidt tot oplossing van de zaak.