Mannen opgepakt voor illegaal vuurwerkbezit

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-12-2014  Een 29-jarige man uit Rosmalen en een 30-jarige inwoner van Vught werden vrijdagmiddag aangehouden voor illegaal vuurwerkbezit. De politie nam ongeveer 600 kilo in beslag, waaronder 24 stuks Super Cobra 6.

Agenten stelden een onderzoek in nadat informatie was ontvangen dat in de woning van de Rosmalenaar mogelijk een grote hoeveelheid vuurwerk zou liggen. De man was niet thuis, maar meldde zich op verzoek van de politie samen met de Vughtenaar bij zijn woning. Het genoemde vuurwerk lag in huis. Omdat de mannen verklaarden samen eigenaar te zijn, werden ze allebei meegenomen naar het bureau voor nader onderzoek. Ze zitten nog vast. Het vuurwerk werd in beslag genomen en direct overgebracht naar een speciaal daarvoor bestemde, veilige opslaglocatie.

Zeer gevaarlijk
De aanwezigheid van een dergelijke grote partij zwaar vuurwerk in een woning midden in een woonwijk vormt een serieus gevaar voor de omgeving. Als dit tot ontploffing komt zijn de gevolgen vaak desastreus. Met name de aangetroffen Cobra's zijn door hun grote explosieve kracht en instabiliteit erg gevaarlijk. Cobra's worden gerekend tot de zgn. Big Five.

Als u vermoedt dat in uw woonomgeving mogelijk zwaar illegaal vuurwerk wordt opgeslagen en/of wordt verhandeld meldt het de politie of via het landelijk politienummer 0900-8844 of anoniem  0800-7000.