Jonge nepagenten lichtten in Vlijmen Bossche automobilist op

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-12-2014 De politie hield maandag 22 december 2014 twee Kaatsheuvelse jongemannen [17 en 23 jr.] voor oplichting aan.
Zondag  21 december  hadden zij zich op het  Plein in Vlijmen tegenover een Bossche automobilist voorgedaan als 'undercoveragenten'. Ze wisten die avond het 29-jarige slachtoffer voor meerdere verkeersovertredingen, begaan op de Maasroute,  € 800 afhandig te maken.
Daarnaast moest het slachtoffer zijn rijbewijs inleveren en kreeg hij een verkeerscursus opgelegd. Ze volgden in hun auto de automobilist naar een pinautomaat in Vlijmen, omdat hij niet zoveel geld bij zich had.  Daar verlaagden zij, ivm de feestdagen, de boete met € 200 en gaven hem ook zijn rijbewijs terug.
Na betaling door het slachtoffer van ruim € 600, reden de nepagenten met hun auto weg.

Het slachtoffer meldde zich die avond laat bij het Bossche politiebureau omdat hij aan de echtheid van de 'agenten' begon te twijfelen. Hij had ook nog wel het kenteken genoteerd.
Op maandag 22 december 2014 wist de politie de oudste van de twee, degene met het genoteerde kenteken, thuis in Kaatsheuvel op te sporen.
In een verhoor bekende hij direct. In de woning werden ook nog speelgoedartikelen, zoals nephandboeien en een deel van het geldbedrag aangetroffen. Later die dag meldde de tweede 17-jarige verdachte zich aan het bureau en werd meteen aangehouden.

Inmiddels is het slachtoffer op de hoogte gesteld dat een deel van zijn geld terecht is. Onderzoek wijst uit dat de twee verdachten niets te maken hebben met soortgelijke incidenten elders in het land. Ze zijn wel opgesloten voor verder onderzoek.