Echtgenoot van overleden vriend [Maaspoort] gaat vrij uit

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-02-2015 | Gewijzigd op: 04-02-2015
De overleden man in een woning op de Klokkendiep, die de politie in 13 juli 2013 na een tip van zijn echtgenoot, aantrof gaat vrij uit. De man is volgens de Bossche rechtbank niet schuldig. Hem werd eerder wel van mishandeling beticht, voor welk misdrijf hij wel enkele dagen vast zat.

De rechter zegt geen bewijs te hebben dat GHB is toegediend. Er zijn ook geen  aanwijzingen dat verdachte Dirk L. [53 jaar] zijn echtgenoot heeft gewurgd. Daarmee vervalt het bewijs voor moord of zware mishandeling. De rechter veroordeelde de Bosschenaar alleen voor mishandeling omdat hij heeft toegegeven dat hij zijn echtgenoot heeft geslagen.

-Bericht van maandag 15 juli 2013 De politie bericht gegevens dodelijke confrontatie
De politie meldt dat de omgekomen bewoner, de 48-jarige Jan van Ieperen is, die door geweld is gedood. Diens 51-jarige huisgenoot zit in arrest.
-Bericht van 13 juli 2013 Dode man aangetroffen in huis op Klokkendiep.
In een woning aan het Klokkendiep [wijk Hambaken] heeft de politie zaterdagochtend 13 juli 2013 rond 10.00 uur - na een melding van diens huisgenoot - een 48-jarige man dood aangetroffen. Omdat de politie een niet natuurlijke dood niet uit kan sluiten, is er een technisch sporenonderzoek gestart.
Dejarige huisgenoot van de man zit als verdachte vast in het bureau.

De omstandigheden waaronder het dodelijk incident gebeurde, is tamelijk verdacht. Maar de politie kan nog niets zeggen over de doodsoorzaak en laat evenmin iets los over de relatie van het slachtoffer met de verdachte.

Nabericht van politie [fragment] op zondagmiddag 14 jiuli 2013:

Omdat een schouw op een stoffelijk overschot niet voldoende duidelijkheid schepte, is besloten over te gaan tot sectie op het lichaam. Dat vind vandaag-zondag- plaats. De verdachte is zaterdagmiddag in verzekering gesteld.