Onderzoek naar drugslab in woning met tweede dode man

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-02-2015 | Gewijzigd op: 07-02-2015
Bericht van zaterdag 7 februari 2015 Tweede man uit  drugslab Pieter Breughelstraat overleden
De bezoeker die in de flat met een drugslab in de woonkamer en in de kelder polshoogte kwam nemen en daar een dode man aantrof, is nu ook zelf in het ziekenhuis overleden.  Beiden zijn waarschijnlijk onder invloed van chemische stoffen mdma/speed onwel geworden. De bezoeker was voor de politie de tipgever, maar waarschijnlijk ook de compagnon bij dit gevaarlijk werk. 

Bericht van vrijdag 6 februarri 2015 Drugslab rmet dode man aangetroffen in flat Pieter Breughelstraat
De politie heeft donderdag 5 febrauri 2015 het lichaam van een overleden man aangetroffen in een woning aan de Pieter Breughelstraat. Er was daar ook een drugslaboratorium aanwezig

De politie kreeg op donderdag 5 februari 2015 een melding van een buurtbewoner dat een man in de woning lag en dat men hem aan het reanimeren was. Hulpdiensten spoedden zich naar de woning waar men tevergeefs probeerde de man in leven te houden.

De omstandigheden waarin de man aangetroffen werd riep veel vragen op waardoor er een onderzoek gestart werd. In de woning werden chemische middelen en attributen gevonden die gebruikt zouden kunnen worden voor het vervaardigen van synthetische drugs. Daarom is de hulp ingeroepen van een team, gespecialiseerd in het omgaan met deze stoffen. Die constateerde dat er vermoedelijk in de woning daadwerkelijk synthetische drugs werd geproduceerd. In de kelderruimte, die bij de woning hoorde, werden jerrycans met chemische stoffen gevonden.

Er werd een uitgebreid forensisch technisch en tactisch onderzoek gestart. Dat hele donderdagavond en ook vandaag, vrijdag 6 februari 2015, is de woning onderzocht. Daarbij zijn verschillende sporen veiliggesteld. Een gedeelte van de weg is daarvoor afgesloten. De doodsoorzaak van de man wordt ook nog onderzocht.