Verdachte moord op Martie Heesbeen vrijgesproken....

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-11-2016 Bericht van 14 november 2016 Rosmalenaar, verdacht van moord op oom, vrijgesproken
De Bosche rechtbank heeft maandagmorgen 14 november 2016 de 24-jarige Rosmalenaar, die verdacht werd van moord op zijn oom Martie Heesbeen (49) vrijgesproken.
De rechter kwam tot dit oordeel door tegenstrijdige getuigenissen.
Twee weken geleden eiste de officier van justitie nog zestien jaar.


Bericht van 9 februari 2015.  Verdachte [22 jaar] van moord op oom in Rosmalen  22 jaart opgepakt.
De politie heeft vanmorgen, maandag 9 februari 2015 rond 5.00 uur, een 22-jarige man in zijn woning in Rosmalen gearresteerd. De jonge man wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op de 49-jarige Martie Heesbeen op 2 december 2014 /18.50 uur op uitlaatpaadje langs de Mazaïraclaan/ Van Oldenbarneveltlaan in Rosmalen. De verdachte is een neef van het slachtoffer. Aan de moord zou een familieruzie over de opvolging ten grondslag liggen.
Marties schoonvader  is Cees Didden, de oprichter van het distributiebedrijf waar Martie en diens moordenaar wer[t]ken...

Na de vondst van een lichaam aldaar startte de politie een uitgebreid onderzoek. Later werd in de Schoolstraat ook een  gestolen scooter aangetroffen die in verband met de moord zou kunnen staan.
In opsporingsgramma’s werd de zaak belicht. Mede hierdoor kon de verdachte worden vastgezet. Maandagmorgen werd ook de woning van de verdachte doorzocht.