Eindelijk de poppetjes rond in nieuwe politieorganisatie O-Brabant

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-02-2015 | Gewijzigd op: 10-02-2015
In de nieuwe politieorganisatie, die per 1 januari 2013 is geformaliseerd, is nu ook de inrichting –pas- klaar. Daarin is de 54-jarige Frans Heeres sinds die datum de nieuwe politiechef van 0ost-Brabant. Heeres was voorheen korpschef Midden & West Brabant.


De nieuwe politiechef Oost-Brabant Frans Heeres.

foto © 5 juli 2011.

Het eenheidsgebied bestaat uit het voormalige grondgebied van de voormalige korpsen Brabant-Noord [hoofdvestiging Den Bosch*] en Brabant Zuid-Oost [Eindhoven als hoofdvestiging]. Die nieuwe eenheid is verdeeld in drie districten, waarvan Den Bosch er een is. Gé Bouwhuis [was vanaf voorjaar 2010 politiechef in Den Bosch] en Chris de Goeij* worden   teamchef van district Den Bosch**.

De voormalige korpschef voor Brabant-Noord, Miriam Barendse [49] is per 1 januari 2013 benoemd als politiechef van de eenheid Flevoland+ Utrecht als korpschef. Barendse kwam in september 2009 van Twente naar Den Bosch, alwaar zij Eric Akerboom, de huidige secretaris generaal van het ministerie van Defensie, opvolgde. Akerboom [*1961] is voorheen korpschef van de politie Noord-Oost-Brabant geweest.
Barendse is – op dit niveau - een van de drie vrouwelijke chefs in de nieuwe constellatie.

*Teamchef Chris de Goeij
De 60-jarige in Hedel geboren Chris de Goeij, begon in de politieorganisatie bij de Rijkspolitie en was onder meer teamchef regionale meldkamer Brabant –Noord en teamchef in Heusden, Rosmalen en Eindhoven -Noord [basisteam i.o.] Vóór 1966 werkte De Goeij o.a. als straatagent en bij de recherche en meer recentelijk als teamchef in diverse plaatsen in Oost-Brabant. 

**Buiten de regionale eenheid ‘Den Bosch’ zijn er in het korps Brabant –Oost nog drie eenheden met een teamchef:
de Meierij [7 gemeenten o.a. Heusden, Boxtel, Schijndel en St.Michielsgestel]
Maasland- Leijgraaf [Uden en Veghel e.o.]
en Maasland [Oss Bernheze e.o.].